Мінфін вносить корективи до наказів щодо використання РРО/ПРРО

Мінфін вносить корективи до наказів щодо використання РРО/ПРРО

Міністерство фінансів вносить зміни до законодавства України щодо використання РРО та ПРРО (наказ від 26.07.2021 р. № 427). Такі корективи вирішили внести через зміну норм Податкового кодексу та Закону про РРО минулого року.
 

Порядок реєстрації та застосування РРО

Урядовці доопрацювали Порядок реєстрації та застосування РРО. Зокрема, затвердили обов’язок зберігати акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через РРО суми розрахунку, помилкової форми оплати протягом 3 років

А під час проведення перевірок інспектор контролюючого органу може вимагати у суб’єкта господарювання для ознайомлення згадані вище акти.
 

Порядок реєстрації та застосування програмного РРО

Також до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування ПРРО доповнили вимогу: зазначати локальний номер ПРРО, що присвоєно такій касі у відповідній заяві на реєстрацію. 

Такий номер ПРРО має бути унікальним серед інших кас, він присвоюється суб'єктом господарювання у довільному порядку для його реєстрації та використання. Такий номер буде закріплено за ПРРО до моменту скасування його реєстрації.

Тепер ПРРО можна буде встановити й використовувати тільки на пристрій, що належить суб'єкту господарювання. А проводити розрахункові операції на такій касі повинні будуть лише особи, електронні підписи яких подані до Реєстру по відповідному ПРРО.
 

Також для роботи з ПРРО можна використовувати удосконалену електронну печатку підприємця (юридичної особи). Але використовувати такої печатки зможе лише створювач (уповноважений представник) електронної печатки, за умови захисту такого КЕП від несанкціонованого доступу інших осіб.

Використовувати ПРРО для оптової та роздрібної торгівлі пальним заборонено.
 

Для того, щоб перевести ПРРО у фіскальний режим та забезпечити реєстрацію чеків потрібно відкрити робочу зміну, ініціюючи відповідною командою ПРРО автоматичне створення службового документа. Цьому документу каса автоматично сформує локальний номер та тип «Відкриття зміни».

Також Наказом № 427 уточнено порядок внесення та видачі готівки через РРО/ПРРО.

Потрібно використовувати реєстратор розрахункових операцій, але хочеться заощадити?
Для цього ідеально програмний РРО СОТА Каса. До того ж Вам не потрібно буде щодня друкувати Z та X звіти, а працювати з ПРРО можна навіть з телефону чи планшету. 

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: