Мінсоцполітики пропонують сплачувати по 1% з зарплати на накопичувальну пенсію

Мінсоцполітики пропонують сплачувати по 1% з зарплати на накопичувальну пенсію

Міністерство соціальної політики розробляють нову модель накопичувальних внесків.
 

Скільки буде сплачувати роботодавець

Вона передбачає, що роботодавці повинні будуть обов'язково сплачувати внески розміром в 1% на індивідуальні рахунки працівників. Такі внески будуть компенсовані за рахунок зниження ЄСВ.
 

Скільки буде сплачувати працівник 

Додатково, кожен працівник буде сплачувати добровільний внесок на свій індивідуальний рахунок розміром в 1% від заробітної плати. Працівники можуть відмовитись від добровільної сплати таких внесків.
 

Стимулюючі нарахування

Також передбачається, що держава буде перераховувати додаткові стимулюючі внески у розмірі 1% на рахунки осіб, що не відмовились від сплати добровільних внесків з заробітної плати.

Так, усі застраховані особи мають можливість взяти участь у другому рівні пенсійної системи та отримати від 1% до 3% від зарплати на свої пенсійні рахунки.
 

Така модель не збільшить податковий тиск на роботодавця, оскільки ЄСВ буде знижено на розмір накопичувальних внесків.

Кожна особа може в будь-який час відмовитися від сплати внеску з заробітної плати.

В такому випадку, стимулюючий внесок від держави також не буде нараховуватись. Але за такою особою залишається право відновити сплату накопичувальних внесків. Після чого, сплату стимулюючих внесків від держави буде також поновлено.

Далі планують кожні два роки автоматично додавати учасників, які до цього відмовились від сплати внеску. Право відмовитись від участі зберігається за особою.

Таким чином не відбуватиметься примусу громадян до сплати накопичувальних внесків за власний рахунок. Натомість будуть ефективні стимули до добровільної участі людей у сплаті внесків до системи та гнучкі умови розвитку системи,

– пояснили в Мінсоцполітики.

Зверніть увагу, що з модулем «M.E.Doc.Зарплата» ви можете сформувати заяву-розрахунок до ФСС за допомогою одного кліку.
Група компаній 
Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: