Нові рахунки для сплати податків (вже для 23 областей та Києва)

Нові рахунки для сплати податків (вже для 23 областей та Києва)

Традиційно на початку нового бюджетного року Держказначейство відкриває рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ). За п. 2.1 Порядку №758, відкриваються вони протягом 45 днів із дня прийняття Закону про Державний бюджет України (цього року це 6 січня). 

Так, на виконання наказу Держказначества від 26.12.2018 р. №406 «Про затвердження Змін до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету» 2 січня 2019 року змінено реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів. Самі зміни до Довідника відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету можна завантажити тут.

!Зверніть увагу: Датою початку здійснення операцій з виконання державного та місцевих бюджетів визначено 03.01.2019 року.

Хронологія появи рахунків зараз така:

  • Протягом п`ятниці 04.01.2019 р. було оприлюдено нові рахунки для 16 областей та Києва: 12 у Казначействі та ще 4 в ДФС. Причому для чотирьох областей рахунки оприлюднили і Казначейство, і податківці.
  • 9 січня додалося ще п'ять: Cумська, Закарпатська, Херсонська, Одеська і Львівська.
  • У четвер 10 січня – Луганська, а наступного дня – Донецька (нові області у списку рахунків виділені жирним).

Отже, станом на вечір 11.01.2019 р. немає нових рахунків лише для Київської області.

Нові реквізити рахунків, оприлюднені ГУ Держказначейства в областях та м. Києві:

Крім того, про появу нових рахунків вже повідомили й деякі регіональні відділення ДФС:

Нагадаємо також, що з 3 січня 2019 року діють нові рахунки для сплати місцевих податків. 

Які саме рахунки додано та змінено?

Про це  повідомила ДФС у Харківській області. Зокрема,  відкрито рахунки для зарахування надходжень по:

  • КБК 11010501 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню;
  • КБК 11011001 Військовий збір, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування;
  • КБК 19011000 Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю стаціонарними джерелами забруднення.

Також змінені бюджетні рахунки за КБК 19010400 Екологічний податок, який справляється за утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені) та/або тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензій строк. 

Джерело: dtkt.ua

Читайте також: