Реєстрація ПН/РК: таблиці даних платника податку подається незалежно від факту зупинення реєстрації

Реєстрація ПН/РК: таблиці даних платника податку подається незалежно від факту зупинення реєстрації

Податківці інформують, що платник податку має право подати Таблицю даних платника податку за встановленою формою (далі — Таблицю)  без факту зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (далі — ПН/РК)  в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН) — п.12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою  Кабміну від 11.12.2019 р.  № 1165.

Таблиця містить інформацію щодо специфіки діяльності платника податку, її подання — це право платника.

Таблиця може подаватися незалежно від факту зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.


Читати також:

Як оформити ПН у разі анулювання ПДВ-реєстрації?

ПДВ: новації 2020

Анулювання платника ПДВ і податкові накладні


 

Подавати Таблицю з кожною квитанцією про зупинення реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної, платнику податків не потрібно.

 У Таблиці платник податків зазначає:   

  • види економічної діяльності відповідно до КВЕД;
  • коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;
  • коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі — ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Порядку зупинення).

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку зупинення). Зазначені документи розглядаються комісією регіонального рівня, яка приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці.

У разі якщо за результатами перевірки податкової накладної/розрахунку коригування визначено, що ПН/РК відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у п 3 Порядку зупинення, зокрема, якщо у ПН/РК відображена операція за товаром з кодом згідно з УКТЗЕД та/або послугою за кодом згідно з ДКПП, які зазначені у Таблиці, що врахована контролюючим органом, реєстрація таких ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних не зупиняється.

 

Не витрачай півжиття на бухгалтерські розрахунки та первинні документи, що постійно не доходять до контрагентів, коли можеш витратити цей час на бізнес та відпочинок! Тисни на СОТУ та почни заробляти вдвічі швидше!

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

 

Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)

Переваги роботи для ФОП в СОТА (ЧИТАТИ)

Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)

 

За матеріалами ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: