Переваги роботи для ФОП в СОТА

Переваги роботи для ФОП в СОТА

На сьогоднішній день переважна більшість організацій та підприємств різних форм власності звітується до контролюючих органів подаючи ту чи іншу звітність в електронному вигляді, використовуючи різні облікові системи.

Однією з таких облікових систем є веб-сервіс СОТА. Він дозволяє вести облік по власній організації та відправляти звіти, а також реєструвати первинну документацію у контролюючий орган.

Отже, давайте розглянемо який перелік переваг роботи з веб-сервісом СОТА для фізичної особи-підприємця:

  • для роботи з веб-сервісом СОТА нам не потрібно його встановлювати на ПК: достатньо лише зареєструватися, а також мати доступ до мережі інтернет. Також не має потреби робити резервні копії, бо всі дані зберігаються на сервері. І у Вас є можливість працювати з сервісом використовуючи смартфон.
  • якщо Ви починаєте працювати з веб-сервісом СОТА, то перший місяць роботи дає можливість користуватися всім функціоналом сервісу безкоштовно. Що в свою чергу дозволяє Вам в повній мірі ознайомитися з інструментами усього веб-сервісу.
  • користувач має змогу відправляти та отримувати необмежену кількість первинних документів, що підлягають та не підлягають обов’язковій реєстрації. Також звертаємо Вашу увагу, що немає значення які КЕП Ви використовуєте при цьому.
  • також є можливість сплати податків перебуваючи у веб-сервісі. Для цього необхідно зайти в розділ "Головне меню""Звітність” та обрати розділ "Сплата податків". (Мал. 1) Вказуємо необхідні реквізити та здійснюємо оплату. (Мал. 2)
  • у веб-сервісі також є "Податковий календар", який дає змогу подивитись, коли і який звіт потрібно подавати в залежності від системи оподаткування, найманих працівників та групи. Що є досить зручним для заощадження Вашого часу та завжди бути в курсі, який звіт потрібно подати. З головного меню переходимо до "Звітності" та обираємо розділ "Податковий календар". (Мал. 3, Мал. 4)
  • в СОТА є "Книга обліку доходів і витрат". Згідно пп.296.1.1 Податкового кодексу України, книгу обліку доходів ведуть особи на єдиному податку 1-2-ї груп та підприємці 3-ї групи, які є неплатниками ПДВ.

Мал. 1

Мал. 2

Мал. 3

Мал. 4

Книга обліку доходів і витрат - це документ встановленої форми, який використовується відповідно до законодавства України для відображення руху готівки і ведеться щодня за підсумками робочого дня.

Законодавство зобов'язує підприємця щодня вносити в неї суми отриманої виручки і заповнювати на підставі цих даних податкову декларацію. На її основі у підприємця є можливість сформувати звітність про майновий стан та доходи за рік. Звертаємо Вашу увагу, що для того, щоб користуватись книгою обліку доходів і витрат першочергово необхідно зайти в розділ "Мої організації" - "Картка підприємства" - "Перебування у групах" і правильно заповнити дані. (Мал. 5). Після цього з головного меню переходимо до "Звітності" та обираємо розділ "Книга обліку доходів і витрат". (Мал. 6, Мал. 7)

Мал. 5

Мал. 6

Мал. 7

Отже, як ми бачимо веб-сервіс СОТА є досить корисним та зручним інструментом для подачі звітності та первинної документації у контролюючий орган. Також СОТА має ряд переваг для фізичних осіб-підприємців, яким потрібно вести певний облік своєї діяльності, та бути в курсі своїх майбутніх дій.


Витрачаєте безліч часу, щоб виписати потрібний рахунок? Годі бігати по сайтах –тепер є можливість зробити це безпосередньо у нас на сайті! Клікайте на потрібний продукт і рахунок вже у Вас на електронній пошті! Переходьте по посиланню та оптимізуйте Ваш час - https://intelserv.net.ua


Автори: Порохнюк Іван та Удалова Катерина, сертифіковані спеціалісти ГК Інтелектуальний сервіс

Сплата податків Онлайн! Тепер не треба нікуди бігати! Оплатити податки можливо одразу ж з самого веб-сервісу!

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

Корисні публікації про роботу з веб-сервісом СОТА:

  1. Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)
  2. Маршрути первинних документів у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  3. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)
  4. Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)
  5. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  6. Автопродовження Електронних підписів у веб-сервісі «СОТА» (ЧИТАТИ)
  7. Як почати роботу в СОТА (ЧИТАТИ)
  8. Графічне відображення у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  9. Реєстр первинних документів в СОТА (ЧИТАТИ)

Долучайтесь до нас в Instagram та facebook, на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: