В НБУ вийшли із заявою: банки закриваються, названа дата

В НБУ вийшли із заявою: банки закриваються, названа дата

В рамках карантину безліч підприємств і установ України припинили свою роботу, при цьому все також функціонують відділення українських банків, які з наближенням великодніх свят оголосили про своє закриття. Про це пише Страна.UA.

Згідно з чинним законодавством якщо святкові і неробочі дні, визнані загальним вихідним, збігаються з суботою або неділею, обов'язковий вихідний день переноситься на день пізніше. У зв'язку з цим співробітники Національного банку України розповіли про порядок роботи фінансових установ на великодні свята.

Згідно з повідомленням Нацбанку, у всіх банках України понеділок, 20 квітня, оголошено вихідним днем, в зв'язку з чим відділення будуть закриті.


Читайте також: 

Електронний документообіг: законно, безпечно, необхідно

Нововведення для бізнесу в період COVID19. Які нюанси треба знати?

 Як погодити документ в M.E.Doc

Онлайн-послуги, які можна отримати, не виходячи з дому

Переваги ПЗ M.E.Doc і веб-сервісу СОТА для Користувача


Крім того, Національний банк України також завчасно попередив про майбутні вихідних, які будуть в травні. Так, згідно із заявою відомства, фінансові установи країни не будуть працювати 1 і 11 травня.

Також загальні вихідні будуть в банках 8 і 29 червня, 24 серпня, 14 жовтня і 25 грудня.

Варто нагадати, що в зв'язку з карантином в роботу банків були внесені деякі зміни, згідно з якими змінюється графік роботи відділень для додаткового прибирання приміщень і їх санітарної обробки. Крім того, внесені обмеження в допустиму кількість клієнтів, які одночасно можуть перебувати в приміщенні банку.

Також Національний банк рекомендував всім фінансовим установам забезпечити всі банкомати готівкою та інформувати своїх клієнтів про всі поточні зміни.

Крім того, відомство настійно рекомендувало всім українцям перейти на безготівкову форму оплати будь-яких послуг, а також здійснювати всі банківські операції за допомогою відповідних мобільних додатків або їх веб-версій для забезпечення додаткової безпеки громадян.

Сплачуйте податки в режимі online:

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

 

 

Джерело: Ukrainianwall.com.

 

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: