Тарифікація в «ISpro» - швидко, зручно, надійно

Тарифікація в «ISpro» - швидко, зручно, надійно

Особливості обліку праці для освітніх закладів передбачає проведення тарифікації педагогічних працівників, оскільки це пов'язано зі специфічними підходами до оплати їх праці. А саме:

– розмір заробітної плати розраховується від ставки тарифного розряду, саме в тарифікації визначається фактичний розмір зарплати з врахуванням педнавантаження. При цьому будь-яких норм, що лімітують розмір педнавантаження для одного вчителя, не існує;

– один педагогічний працівник може викладати заняття з різних предметів та будь-яким об'ємом педнавантаження, що деталізується саме в тарифікації. Завдяки чому можливо отримати повне бачення розподілу педагогічних годин, що передбачаються навчальними планами, між учителями;

– з даних тарифікації додатково до посадового окладу нараховується заробітна плата тим працівникам закладу, які не займають посади вчителя, але ведуть заняття з деяких предметів. 

На етапі складання тарифікаційних списків проводиться контроль відповідності встановлених норм щодо максимальної кількості викладацьких годин, встановленого для певних категорій таких працівників.  


Читати також:

Наш досвід цифровізації бухгалтерського обліку для сфери медицини у Вінницькому ЦПМСД

Облік авансових звітів за допомогою програмного комплексу «ISpro»

Період відпусток розпочато! Обліковуємо тарифну відпустку за допомогою «ISpro»

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 


Отже, розглянемо поетапно роботу з інструментом тарифікації в програмі «ISpro». Робота розпочинається зі здійснення налаштувань і заповнення таких довідників: «Кваліфікаційні категорії», «Підвищення тарифу», «Категорії учнів», «Предмети (дисципліни)», що знаходяться по шляху «Управління персоналом»«Облік праці й заробітної плати» – «Параметри»«Довідники». Детальніше можна дізнатись у статті "Тарифікація адміністративних та педпрацівників навчальних та дошкільних закладів у системі ISpro"

А зараз перейдемо до розгляду інструменту, що був реалізований в програмі спеціально для роботи з тарифікацією – «Єдина тарифна сітка» (ЄТС), для внесення тарифних ставок відповідно до розряду. 

Для цього перейдемо по шляху «Управління персоналом» –  «Облік праці й заробітної плати» – «Параметри»«Єдина тарифна сітка». ЄТС створюється через пункти меню «Реєстр»«Створити», при створенні ЄТС вказуємо дату з якої вона вступає в силу, мінімальний схемний оклад, розрахункову величину та вносимо схемні оклади відповідно тарифного розряду  (Мал. 1). 

Мал. 1

Після чого переходимо до сусідньої вкладки «Схема окладів», де через стандартні команди «Реєстр» - «Створити» підтягуємо назву посади та вносимо налаштування відповідно кваліфікаційних категорій, призначаємо тарифний розряд та схемний оклад, також вноситься норма годин (Мал. 2). 

Мал. 2

Після внесення всіх налаштувань змінюємо статус створеної єдиної тарифної сітки на діючий.

Для роботи з тарифікацією в програмі повинні бути створені необхідні види оплат, такі як «Тарифікація», «За години педнавантаження», «За перевірку зошитів», «Класне керівництво» та ін. (Як створювати нові види оплат можливо переглянути в нашій тематичній статті «Створюємо новий вид оплат в ISpro»)

Далі перейдемо до створення самого документу тарифікації. Даний функціонал доступний за шляхом «Управління персоналом» – «Облік праці й заробітної плати» – «Документи»«Тарифікація навчальних закладів 2»

За допомогою вже добре знайомих пунктів меню «Реєстр»«Створити», створюємо документ, програма відображає 4 можливих варіанти створення документу (Мал. 3).

Мал. 3 

Якщо документ тарифікації створюється вперше, то обираємо варіант створення «Порожній документ», заповнюємо «№ документу», «Початок», «Закінчення» і «Найменування», а далі заходимо в сам документ і створюємо запис через стандартні команди «Реєстр»«Створити». В поле «Працівник» підтягуємо співробітника, «Посада» і «Стаж» підтягуються автоматично з даних особового рахунку, заповнюємо поля «Вид оплати», «Предмет», «Категорія учнів», «Навантаження годин на тиждень» і «Годин за перевірку зошитів» (для предметів, що передбачають таке навантаження), якщо для вчителя застосовуються певні надбавки для підвищення тарифу, то в програмі це одразу можливо вказати через відповідну кнопку «Підвищення тарифу» (Мал. 4). 

Мал. 4

З Мал. 4 бачимо, що програма автоматично розрахувала підсумкову суму за видом оплати, кількість ставок, відсоток і суму підвищення до окладу, джерело фінансування (ДФ) з якого здійснюється виплата. 

В підсумку вікно документу тарифікації розділено на три частини список тарифікації з переліком співробітників, «Посади», «Навантаження» (Мал. 5).

Мал. 5

В розділі «Посади» бачимо перелік предметів, що викладає вчитель, нараховану суму за дисципліну, кількість ставок. В частині «Навантаження» – перелік видів оплат, години навантаження, відсоток, сума, ДФ. В частині Списків бачимо сумарну кількість годин педнавантаження, суму, кількість ставок. 

Якщо по документу внесені всі дані, то проводимо його через команди «Реєстр»«Провести документ». Під час проведення програма запитує введення «№ наказу» та «Дата наказу», таким чином нарахування зі створеного документу тарифікації автоматично заносяться до переліку «Постійних нарахувань» в особових рахунках, які в подальшому ми можемо бачити в розрахунковому листі (РЛ) співробітника. 

В Розрахунковому листі стає доступним перегляд всієї інформації по нарахуванням, утриманням (по кожному виду оплати можливо ознайомитись з роз’ясненням розрахунку), також міститься інформація по фондам та проводкам на однойменних вкладках РЛ (Мал. 6).

Мал. 6

Крім того, в програмі Ви знайдете звітні форми для друку тарифікаційних списків відповідно до потреб Вашого навчального закладу (Мал. 7).

Мал. 7

Отже, ми з Вами коротко розглянули роботу з тарифікацією в програмному забезпеченні «ISpro».

Якщо у Вас залишилися питання, або Вам цікаво більш детально ознайомитися з даним функціоналом, звертайтеся до нашої лінії консультації за телефонами, що вказані нижче. Замовляйте безкоштовну демонстрацію модулю і наші кваліфіковані спеціалісти дадуть Вам вичерпні відповіді на всі запитання.

Номери нашої лінії консультації:

+38 (095) 036-40-04;
+38 (098) 036-40-04;
+38 (073) 036-40-04.

 

До нових зустрічей в нашому блозі!

 

 

 

Автор: Вороневська Руслана, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс", провідний спеціаліст по системі "ISpro"


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: