Податковий календар та сплата податків у веб-сервісі СОТА

Податковий календар та сплата податків у веб-сервісі СОТА

СОТА - веб-сервіс, що дозволяє подавати звітність та вести обмін електронними документами онлайн. Це сервіс, користуватись яким зручно та просто. Так, у СОТА, в модулі Звітність є розділи «Сплата податків» та «Податковий календар» (Мал. 1), про які ми розповімо детальніше.


Мал. 1

У розділі веб-сервісу «Сплата податків» маємо можливість сплатити наступні податки до бюджету:

  • ЄСВ;
  • ПДВ;
  • ПДФО;
  • Військовий збір;
  • Податок на прибуток;
  • ЄП.


Реквізити платіжних документів будуть заповнені автоматично, на основі обраних параметрів оплати та інформації про суб'єкта господарювання у Картці підприємства (Мал. 2). 


Мал. 2

Автоматично розраховуються мінімальні суми ЄСВ, ЄП, для всіх інших податків користувачу потрібно самостійно вказати необхідні суми. Реквізити формуються для ФОП та юридичних осіб єдиної та загальної систем оподаткування (система оподаткування повинна бути вказана у Картці підприємства).

В результаті, на основі коду податкової інспекції з Картки підприємства визначається Управління казначейства. На сторінці виводиться список територій, які підпорядковані даній установі (інспекції чи Управлінню Казначейства).

У разі, якщо буде необхідно сформувати платіжні документи, треба виконати такі дії:

  1. Обрати період, вид податку та вказати відсоткову ставку у відповідних полях;
  2. У списку населених пунктів встановити відмітку напроти потрібного пункту;
  3. Обрати спосіб сплати податку, натиснувши кнопку на панелі меню – Квитанція, Платіжне доручення, Оплатити онлайн.

В результаті, у реєстрі первинних документів буде створено відповідний документ з реквізитами по оплаті податку. 

Якщо будете здійснювати онлайн оплату, веб-сервіс СОТА проінформує користувача повідомленням, а підтвердження про сплату надійде через вхідну кореспонденцію та буде прикріплено до квитанції, яка також знаходиться в модулі «Реєстр первинних документів».

Перейдемо до можливостей розділу «Податковий календар» у веб-сервісі СОТА.

«Податковий календар» містить необхідну інформацію щодо термінів сплати податків, обов’язкових платежів та подання звітності.

Інформація, що відображається у календарі є актуальною саме для Вас, так як календар формується з урахуванням форми власності Вашого підприємства та Вашої системи оподаткування. Обравши певний період, Ви можете перейти до формування необхідних звітів або сформувати платіжне доручення.

Так як «Податковий календар» будується на основі даних про Ваше підприємство, що зберігаються у Картці підприємства, будь ласка, подбайте, щоб у Картці підприємства була вказана актуальна інформація.

Інформація про суб'єкта господарювання, зазначена у Картці підприємства, наводиться у верхній частині вікна: група оподаткування, форма підприємництва, система оподаткування, працівники. Зверніть увагу, безпосередньо на сторінці календаря змінити цю інформацію не можливо.

Для того, щоб обрати період перегляду календаря, вкажіть потрібний рік у полі Період.

Зокрема, у «Податковому календарі» прийняті такі умовні позначення:

Поточна дата - позначена у календарі вертикальною червоною лінією.

https://sota-buh.com.ua/uploads/help/tax/calendar3.png  - сплата податків, обов’язкових платежів;

https://sota-buh.com.ua/uploads/help/tax/calendar4.png  - подання звітності;

https://sota-buh.com.ua/uploads/help/tax/calendar5.png  - інші події та додаткова інформація.

Довжина будь-якої кольорової області позначає термін, у який може бути виконана операція.

Щоб переглянути детальну інформацію про подію, натисніть лівою клавішею миші, на відповідній області. У нижній частині сторінки з'явиться блок з детальною інформацією, наприклад, як показано на Мал. 3.

Мал. 3

Натиснувши кнопку «Сформувати рахунок», можете перейти до створення платіжних документів для оплати обраного податку чи збору, в результаті відкриється сторінка розділу Реквізити, у якому здійснюється формування документів на оплату.

У випадку, якщо Ви переглядаєте інформацію про подання необхідних звітів, натиснувши кнопку «Сформувати документ», можете перейти до формування потрібного звіту у модулі Звітність, як зображено на Мал. 4.

Мал. 4

Підсумовуючи вищевикладене, розділи «Сплата податків» та «Податковий календар» - зручні помічники бухгалтера, які допоможуть контролювати своєчасне подання звітів та сплату податків. Слідкуйте за нашими публікаціями щодо зручного та простого функціоналу веб-сервісу СОТА.

Якщо Вас зацікавив функціонал і можливості даного веб-сервісу,  можете замовити рахунок на підключення веб-сервісу СОТА на нашому сайті.

ПРИДБАТИ ВЕБ-СЕРВІС СОТА

Також Ви можете задати питання щодо веб-сервісу в нашому чат-боті або звернутися на нашу лінію консультації, де сертифіковані спеціалісти нададуть  відповіді на будь-які питання стосовно функціоналу СОТА.

Телефонні номери нашої лінії консультації: (095) 036-40-04, (098) 036-40-04, (073) 036-40-04.

Наразі, актуальна ціна на веб-сервіс СОТА для фізичних осіб-підприємців складає всього 312 грн. на рік,  для юридичних осіб неплатників ПДВ – 902 грн на рік., для юридичних осіб платників ПДВ – 1502 грн.

Купуйте ліцензійний супровід веб-сервісу СОТА зараз та отримайте всі можливості незалежно від сертифікатів КЕП.

Підписуйтесь на наші оновлення, новини на сайті, сторінки в соціальних мережах та отримуйте більш детальну інформацію по функціоналу веб-сервісу СОТА, та іншу найактуальнішу інформацію.

 

Автори: Антон Тюнькін та Інна Омельчук, сертифіковані спеціалісти ГК Інтелектуальний сервіс

Рубрика: Робота з програмами

__________________________________________________________________________

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: