Обмін документами у «M.E.Doc» з «СОТА»

Обмін документами у «M.E.Doc» з «СОТА»

Шановні бухгалтери! Сьогодні я хочу ознайомити Вас з додатковим функціоналом програми «М.E.Doc», а саме з можливістю експорту документів з «М.E.Doc» в «СОТА» та навпаки, імпорту в «М.E.Doc» з «СОТА»

 

Тож, розглянемо як саме відбувається експорт-імпорт документів. Почнемо з експорту в «СОТА». Спочатку лише хочу зауважити на тому, що можливість здійснювати обмін документами доступна з головного підприємства, а для філій – неможливо.

 

 Експорт документів в «СОТА» можна здійснити в таких модулях «М.E.Doc»: «Реєстр звітів», «Реєстр первинних документів», «Єдиний внесок», «Реєстр акцизних документів», «Реєстр товарно-транспортних накладних», «Інформаційна довідка».


Читайте також:

Налаштування поштового сервера для програми M.E.Doc

Додаткові функції в розділі реєстр виданих та отриманих податкових накладних

Можливі варіанти рішень при отриманні тексту квитанції: "Документ вже зареєстровано в системі"

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


 

Існують основні правила, яких необхідно дотримуватись при експорті. Якщо документ відсутній в «СОТА», його необхідно спочатку скопіювати, але за однієї умови, якщо у «М.E.Doc» цей документ не має статус «В дорозі» або «Очікується квитанція». Якщо ж цей документ вже існує в «СОТА», тоді при експорті відбувається його заміна.

 

Виконувати експорт документів з «М.E.Doc» в «СОТА» необхідно в такій послідовності. Спочатку оберіть один або декілька документів, які необхідно експортувати. Якщо буде обрано головний документ пакету звітів, то процес перенесення в «СОТА» буде здійснено для всіх документів цього пакету. Виберіть команду меню «Сервіс» – «Передати документ в СОТА». (Мал. 1)

Мал. 1

У вікні «Підпис» необхідно ввести пароль секретного ключа і натиснути «ОК». ( Мал. 2)

Мал. 2

Розпочнеться процес передачі даних на сервер, після чого відкриється вікно протоколу, в якому зазначено – які документи, в якій кількості були експортовані. Якщо передача на сервер якогось документа не відбулась, то в протоколі буде зазначено «неможливо передати на сервер». (Мал. 3)

Мал. 3

Експортовані документи з «М.E.Doc» відобразяться у відповідному розділі «СОТА».

 

А тепер розглянемо як відбувається процес імпорту документів в «М.E.Doc» із «СОТА». Скористатися цією функцією можливо в модулях «Реєстр звітів» та «Єдиний внесок»

 

Для того , щоб виконати імпорт документів в програму «М.E.Doc» з веб-сервісу «СОТА», необхідно виконати дії в такій послідовності. Спочатку оберіть один чи декілька документів, які потрібно імпортувати. Виберіть команду меню «Сервіс»«Завантажити документи з СОТА». (Мал. 4)

Мал. 4 

Далі вводимо пароль секретного ключа в вікні «Підпис» і натискаємо кнопку «ОК».

 

У вікні «Вибір документа за період» необхідно встановити період або інтервал, до якого належать документи. Відкриється вікно зі списком документів з серверу СОТА за вказаний період. (Мал. 5)

Мал. 5

Якщо імпортуємо пакет документів, то у вікні відображається головний документ. Для перегляду його додатків необхідно натиснути значок «+», який знаходиться ліворуч від рядка документа. Документи, які доступні для завантаження, відображаються чорним кольором, а недоступні – сірим. Для перегляду причини, з якої не відбувся імпорт, необхідно вибрати із списку цей документ, а в нижній частині вікна з’явиться роз’яснення.

 

Далі необхідно обрати один або декілька документів для документообігу та натиснути «ОК». Після цього розпочнеться процес передачі даних. Після його завершення відкриється вікно протоколу передачі даних. (Мал. 6)

Мал. 6 

Всі імпортовані документи будуть відображені у відповідному модулі програми «М.E.Doc».

 

Таким чином, сама процедура документообігу між програмою «М.E.Doc» та веб-сервісом «СОТА» не складна, але дуже корисна для роботи як бухгалтерів, так і керівників.

 

Сподіваємось, наша інформація була корисною для Вас!

 

ПРИДБАТИ «M.E.DOC»

 

ПРИДБАТИ «СОТА»


Автор: Надія Щукіна, сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: