Пошук бланків звітів у програмі «M.E.Doc»

Пошук бланків звітів у програмі «M.E.Doc»

Завдяки програмі «M.E.Doc» у вас завжди є доступ до всіх необхідних бланків звітів, які можуть знадобитися для подачі звітності до контролюючих органів. Але іноді наші Клієнти мають деякі труднощі з пошуком при роботі в «Реєстрі звітів»

Найпоширеніші ситуації:

  • Бланк взагалі відсутній у переліку;
  • Термін дії бланку закінчився, а нового немає;
  • Звіт створено і заповнено, але немає можливості його відправити;
  • Звіт необхідно подати і до Податкової, і до статистики, але є лише одна форма;
  • Контролюючий орган просить подати форму, яку вже відмінено.

 

Зараз ми детальніше розглянемо пошук та налаштування комплектності бланків, щоб Ви з легкістю змогли уникнути всіх вищезазначених випадків.

 


Читайте також:

Досягнення провідних компаній України, завдяки використанню Хмарних серверів: досвід GigaCloud

Що робити при зупинці реєстрації ПН чи РК та який документи потрібно подати для їх розблокування

Обмін електронними документами з контрагентами, які не мають M.E.Doc

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


 

При створенні нового звіту спершу оберіть вкладку «Всі». Зверніть увагу на період, у якому створюють звіт (місяць, квартал, півріччя тощо) та рік. У переліку ліворуч оберіть контролюючий орган, до якого необхідно подати звіт та необхідний підпункт. (Мал. 1)

Мал. 1

Якщо Ви не знаєте точний розділ, де знаходиться необхідний вам звіт, скористайтеся фільтром пошуку (зелена лійка, яка стане червоною при активації). Натисніть на фільтр, ліворуч оберіть пункт «Бланки». За його допомогою Ви можете знайти звіт по одержувачу, коду бланку, даті прийняття або по назві.

Обов’язково встановіть відмітку у полі E-mail (вона має стати чорною), якщо вам необхідно подати звіт через «M.E.Doc», інакше при спробі відправити звіт – вікно адресатів буде порожнім.  Форми, що не мають такої відмітки, подаються до контролюючого органу лише в паперовому вигляді. Праворуч від фільтра знаходиться перегляд бланку, щоб Ви змогли швидко ознайомитися з формою звіту без його створення. (Мал. 2)

Мал. 2

Якщо Вам не вдалося знайти необхідний бланк ні по назві, ні по коду, скористайтеся «Налаштуванням комплектності бланків» у розділі «Реєстр звітів». Також це налаштування присутнє у розділі «Адміністрування». (Мал. 3)

Мал. 3

Якщо Вам потрібні лише актуальні форми звітів – скористайтеся функцією «Вибрати тільки діючі бланки». Якщо ж Вам необхідно знайти стару форму бланку – зніміть відмітку поруч з необхідним контролюючим органом та встановіть її ще раз, щоб колір змінився з сірого на чорний. Натисніть зберегти та спробуйте ще раз знайти необхідний Вам бланк. (Мал. 4)

Мал. 4

Бувають випадки, коли потрібно подати звіт одночасно і до податкової і до статистики. В такому випадку, при створенні звіту, скористайтеся розділом «Єдине вікно» та виберіть необхідний вам бланк з позначкою в полі «E-mail». При відправці такого звіту його буде надіслано і до податкової, і до статистики. (Мал. 5)

Мал. 5

 

Сподіваємося наша стаття була корисною і тепер Ви можете знаходити необхідні бланки звітів у програмі «M.E.Doc» набагато швидше.

 

ПРИДБАТИ "M.E.DOC"

 

 

Автор: Руденко Олег, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: