Лайфхаки по роботі з М.E.Doc.Зарплата

Лайфхаки по роботі з М.E.Doc.Зарплата

Ключові слова: облік праці та заробтіної плати, розрахунок зарплати, аванс, премія, розрахункові листи, довідка про доходи, об'єднана звітність ЄСВ та 1-ДФ

Зараз, в еру цифрових технологій, все більше організацій переходять повністю на електронний документообіг. Не обходить даний процес стороною і ведення заробітної плати. Більшість із Вас знайомі с програмою «M.E.Doc» та користуються нею для подачі звітності, обміну первинними документами з контрагентами.
Дана стаття буде цікава та корисна для бухгалтерів, які ведуть облік праці та заробітної плати співробітників в модулі «M.E.Doc.Зарплата».
Хочемо поділитися з Вами деякими «лайфхаками» при роботі в даному модулі.

 

Лайфхак 1. Щомісяця на підприємстві виплачується аванс на календарний день або відсоток від заробітної плати. Цей розрахунок можна налаштувати один раз для всіх співробітників, перейшовши в розділ Зарплата-Адміністрування-Параметри (Мал.1).

Мал.1

Обравши варіант розрахунку перейдіть до Види оплат-Виплати-Аванс та поставте відмітку «Розраховується для всіх» (Мал.2).

Мал.2 

Даний вид оплати буде доданий в список постійних утримань в особову картку всіх працівників.
Збережіть зміни та вийдіть із «Налаштувань». З цього моменту Вам більше не потрібно буде кожного місяця заносити аванс вручну.

Лайфхак 2. Якщо Вам необхідно нарахувати премію конкретній кількості співробітників, то не треба заходити в «Розрахунковий лист» кожного з цих працівників і вносити нарахування. Достатньо перейти до «Реєстру документів» обрати вид документа «Премія» (Мал.3)

Мал.3

На панелі інструментів натиснути «Створити запис», відмітити співробітників та натиснути «Ок» (Мал.4).

Мал. 4

Список з нарахованою премією по Вашим співробітникам відобразиться як в даному реєстрі так і в «Розрахунковій відомості» (Мал.5). Відсоток або суму премії редагуєте за потребою.

Мал. 5

Лайфхак 3. Швидко та легко формуються різні довідки про доходи.
Відкриваєте потрібну довідку, обираєте співробітника та натискаєте на панелі інструментів «Заповнити» (Мал.6).

Мал. 6 

Програма запропонує заповнити документ даними, натискаєте на «Ок» і довідка готова. Не закриваючи документ, такими же діями, формуєте інформацію по іншим працівникам.

Лайфхак 4. На основі даних розрахункової відомості, Ви всього за декілька хвилин, сформуєте новий звіт об’єднаної звітності ПДФО та ЄСВ.
Просто перейдіть до потрібного додатка, введіть місяць та натисніть «Заповнити». Дані відобразяться в табличній частині (Мал.7).

Мал. 7

За допомогою модуля «M.E.Doc.Зарплата» Ви значно зекономите свій час та нерви при розрахунках зарплати!

Цікаво? Тоді дізнавайтесь більше за посиланням. Або краще напишіть нам в один з чат-ботів (в Telegram чи Messenger) і наші спеціалісти максимально швидко проконсультують вас та нададуть відповіді на усі запитання.

 

Автор: Яна Ярошина, сертифікована спеціалістка групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: