Відправка супроводжуючих документів до банку | Кейс M.E.Doc

Відправка супроводжуючих документів до банку | Кейс M.E.Doc

M.E.Doc - це дуже багатофункціональна програма. Чи знали ви, що через M.E.Doc можна надіслати супроводжуючі документи щодо звітності безпосередньо до банку? Давайте розповімо, як це можна зробити.

Запит:

До нас звернувся клієнт із запитом, що йому потрібно в банк Райффайзен відправити “Розшифровку рядка 2000 ф.2” до звіту "1-м, 2-м. Фінансова звітність малого підприємства", який вже був зданий та успішно прийнятий контролюючим органом.

Рішення:

Шаблон Bank_rsh було розроблено на замовлення банку Райффайзен. Шаблон є прихованим, і саме тому не відображається окремо в Реєстрі електронних документів.

Але є інше вирішення. 

Документ можливо створити як окремо, так і у складі документу під кодуванням Bank_doc, до якого є можливість додавання Звітності, Розшифровки рядка та Довідки про суми допомоги.

Переходимо до розділу Реєстр електронних документів, створюємо електронний документ через Файл або із контекстного меню. (мал. 1 та мал. 2)

Мал. 1

Мал. 2

У вікні створення документу обираємо пункт “Звітність до банку” та створюємо шаблон первинного документу з чаркодом Bank_doc “Документи в банк” (мал. 3).

Мал. 3

Відкривається вкладка для подальшого заповнення (мал. 4).

Мал. 4

Натискаємо “Обрати звітність” та вибираємо потрібний нам звіт, в даному випадку "1-м, 2-м. Фінансова звітність малого підприємства", з переліку зданих звітів, до якого потрібно подати розшифровку (мал. 5).

Мал. 5

Потім додаємо супроводжуючі документи, натиснувши “Додати супроводжуючі документи”, де можна вибрати “Розшифровку рядка 2000 ф.2” або “Довідку про суму допомоги”, або обидва документа за необхідністю (мал. 6).

Мал. 6

Відправляємо всі документи через “Наступні дії”- “Відправити документ”.

Результат:

Ліворуч у вкладенні будуть відображатись саме ті документи, які обрали. Супроводжуючі документи можна відкрити та заповнити відповідними даними підприємства (мал. 7, мал. 8, мал. 9).

Мал. 7

Мал. 8

Мал. 9

Документ з чаркодом Bank_doc відображається в Реєстрі електронних документів і Розшифровка, відправлена у складі такого документу, буде доступна до перегляду. Також, документи, які відправлені таким способом, були прийняті банком одразу, та клієнт отримав повідомлення, що документ “Погоджено контрагентом”.

Наразі, в програмі M.E.Doc можна подавати супроводжуючі документи до таких банків:

  • Raiffeisen (Райффайзен Банк)
  • ПриватБанк
  • МТБ Банк

Автор: Женгал Анна, провідний спеціаліст ГК “Інтелектуальний сервіс”

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: