Якщо податкова накладна з таким номером вже зареєстрована

Якщо податкова накладна з таким номером вже зареєстрована

Кожен платник ПДВ стикався з різними ситуаціями, коли податкова накладна або розрахунок коригування не реєструється та й у квитанціях від ДПС причини можуть бути вказані різні. 

В даному кейсі ми розглянемо одну з таких причин та рекомендації щодо виправлення для успішної реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Портрет клієнта, що звернувся:

  • Бухгалтер підприємства платника ПДВ
  • Користувач ліцензійної програми “M.E.Doc”, модуль “Облік ПДВ”
  • Не реєструється податкова накладна

На нашу лінію консультацій звернувся бухгалтер з таким запитом, що вже декілька разів направляє податкову накладну з програми “M.E.Doc” на реєстрацію в ЄРПН, але вона не приймається з причини:

Податкова накладна з таким номером вже зареєстрована. Реєстраційний номер в Єдиному реєстрі податкових накладних №……….”

Що робити в такому випадку, якщо таку накладну раніше не реєстрували і чому так відбувається?

Рішення:

Причин може бути декілька:

  • Проводили реєстрацію податкових накладних з іншого екземпляру встановленої програми “M.E.Doc”, наприклад, з дому.
  • Відправляли на реєстрацію податкові накладні з іншого програмного забезпечення, наприклад, з електронного кабінету платника.
  • Недавно зробили перевстановлення програмного забезпечення “M.E.Doc” з відновленням резервної копії - в такому випадку в новому екземплярі програми оновлюється лічильник нумерації файлів документа.

В нашому випадку, бухгалтер їздила у відрядження, потрібно було зареєструвати декілька податкових накладних, і вона зробила це з електронного кабінету платника - в цьому випадку певний інтервал нумерації файлів був використаний цим ресурсом у звітному місяці.

Але у програмі “M.E.Doc” є рішення даної ситуації, тут реалізований механізм коригування даних лічильника нумерації файлів документів. 

Етапи вирішення запиту від клієнта:

Для цього потрібно зробити наступне: 

  • Відкрийте будь-яку податкову накладну або розрахунок коригування
    Натисніть вгорі піктограму “Показати бланк”. (Мал. 1)

мал.1

  • У відкритому бланку виберіть піктограму “Властивості”. (Мал.2)

мал.2

  • Відкрийте вкладку “Додатково”, відмітьте місяць за який не приймається ПН/РК і зверху проставте значення інтервалу нумерації файлів документів з.. і по…(Мал. 3, п. 1-3)

мал.3

Необхідно врахувати середню кількість вже направлених документів в необхідному періоді. Наприклад, якщо вже відправили за місяць 250 податкових документів, то можна проставити значення “з 300 по 1000”. Щоб даний інтервал не перетинався з кількістю вже відправлених документів.

  • Натискаємо “Згенерувати”, натискаємо кнопку “Застосувати” та “ОК” - Лічильник оновлено.(Мал.3, п.4-5)
  • Закриваємо наш бланк та документ і потім копіюємо не прийняту податкову накладну чи коригування, ставимо відмітку “Як в оригіналі”, щоб не потрібно було заповнювати заново документ. (Мал. 4, п. 1)
  • Обов'язково всередині документу натискаємо піктограми “Оновити” та “Перерахувати” - щоб програма присвоїла до скопійованого документа оновлений лічильник нумерації файлу. (Мал. 4, п. 2)

мал.4

Результат:

Клієнт успішно зареєстрував податкову накладну і всі подальші документи. Також клієнт отримав швидку кваліфіковану допомогу від наших спеціалістів і тепер також знає що робити в такій ситуації.

Висновок:

Навіть такі ситуації можна вирішити з допомогою програми “M.E.Doc”, адже функціонал програми широкий і може вирішити багато питань з якими стикається бухгалтер.
 


ПРИДБАТИ M.E.Doc


 

Наші телефони:
+380950364004; +380980364004; +380730364004

Автор: Чегашова Ольга - провідний фахівець ГК"Інтелектуальний сервіс".

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Отримайте безкоштовний доступ до ПРРО на 3 місяці

Читайте також: