Прийом працівника на роботу: алгоритм дій в «ISpro»

Прийом працівника на роботу: алгоритм дій в «ISpro»

Система «ISpro» є повноцінним програмним комплексом, що призначений для забезпечення управління підприємством. Він складається з підсистем, які забезпечують автоматизацію основних бізнес-процесів. 

 

Однією з основних функцій є ведення особових рахунків працівників, розрахунок різних видів нарахувань і утримань із заробітної плати та відрахувань до фондів. Тобто, інакше кажучи, прийняття співробітника на роботу та ведення нарахувань, утримань та відрахувань із його заробітної плати.

 

У системі «ISpro», щоб здійснити прийняття нового співробітника на роботу  необхідно перейти до модулю «Управління персоналом» - підсистема «Облік праці й заробітної плати», де потрібно розкрити групу модулів «Картотека» та запустити «Особові рахунки працівників». (Мал. 1)

Мал. 1


Читати також:

Свята та перенесення в ISpro. налаштовуємо Календар своєчасно

Тарифікація як важливий компонент обліку на прикладі відділу освіти Борівської РДА

Створення форми №1ДФ в програмі «ISpro»

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Для того, щоб відкрити вікно особового рахунку і ввести необхідну інформацію по працівнику, потрібно виконати одну з наступних команд: 

1) «Реєстр»«Створити»

2) натиснути клавішу «Insert». (Мал. 2)

Мал. 2

Вікно особового рахунку складається з трьох сторінок, на яких відображена інформація про співробітника, що потрібна для розрахунку заробітної плати та ведення документації. 

 

Особовий рахунок працівника складається з обов’язкових полів, що потребують заповнення та без яких картка співробітника буде неактивною. До таких відносяться — ПІБ, структурний підрозділ, посада, обліковий склад, графік роботи, система оплати, дата прийому на роботу тощо.

 

Стосовно першої сторінки - користувачу необхідно ввести наступну інформацію:  прізвище, ім'я та по-батькові; підрозділ; посада; обліковий склад; графік роботи на підприємстві; система оплати; оклад/тариф; кількість ставок; дата прийняття на роботу.

 

 На другій сторінці особового рахунку необхідно обов’язково заповнити наступні поля: номер платника податків; вид страхового збору в ПФ (на загальних підставах, особам, яким встановлена інвалідність); рахунок бухгалтерського обліку видатків. 

 

На третій сторінці необхідно заповнити дату народження та стать. Для того щоб зберегти інформацію, що була внесена, необхідно виконати наступну операцію: «Реєстр»«Зберегти», або просто закрити особовий рахунок працівника і програма збереже внесені зміни автоматично. 

 

При збереженні необхідно внести № та дату наказу про прийом працівника. Він буде необхідною умовою для автоматичного заповнення таблиці 5 звіту ЄСВ за поточний місяць. (Мал. 3)

Мал. 3

Після збереження будуть доступні вкладки: призначення та переміщення; відпустки; стаж; розрахункові листи.

 

Розглянемо ще один варіант прийняття на роботу співробітника, який виконує роботи, згідно з договором ЦПХ.

 

По-перше, в підсистемі «Облік праці й заробітної плати» повинні бути здійсненні попередні налаштування:

1. Створена відповідна система оплати; (Мал. 4)

Мал. 4

2. Створений відповідний пункт в списку облікового складу; (Мал. 5)

Мал. 5

3. Ввімкнути розділ «Угода ЦПХ» в налаштуваннях розділів особового рахунку працівника. (Мал. 6)

Мал. 6

Наступним кроком є перехід до модулю «Управління персоналом» у підсистему «Облік праці й заробітної плати», розкриваємо групу модулів «Картотека» та запускаємо «Особові рахунки працівників».

 

 На першій сторінці необхідно ввести інформацію в такі пункти:

  • прізвище, ім'я та по-батькові; 
  • підрозділ; посада; 
  • обліковий склад (обов’язково «за угодою ЦПХ»); 
  • система оплати (обов’язково «за угодою ЦПХ»); 
  • дата прийняття на роботу. 

 

На другій сторінці особового рахунку необхідно заповнити: номер платника податків; вид страхового збору в ПФ; рахунок бухгалтерського обліку видатків. 

 

На третій сторінці обов’язково заповнюємо дату народження та стать та зберігаємо інформацію, виконавши операцію «Реєстр»«Зберегти». Після цих дій буде доступна вкладка «Договори ЦПХ», де можливо ввести дані договору, натиснувши клавішу «Insert» або «Реєстр»«Створити». (Мал. 7)

Мал. 7

На цьому робота по створенню картки працівника у підсистемі «Облік праці й заробітної плати» в «ISpro» завершена.

Бажаємо Вам приємної роботи!


Якщо Вам необхідна допомога нашого фахівця з питань програмного комплексу «ISpro», звертайтеся до нашого Контакт-центру за номерами телефонів:

+38 (098) 036-40-04;

+38 (095) 036-40-04;

+38 (073) 036-40-04

 

Автор: Олександр Москаленко, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: