Надміру сплатили ЄСВ: яка доля цих перерахувань?

Надміру сплатили ЄСВ: яка доля цих перерахувань?

ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) зобов’язані своєчасно та у повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок. 


Читайте також:

Кабмін визначив правила використання підприємцями програмних РРО

Додаткова відпустка за особливі умови праці, а саме - виконання роботи за комп'ютером

Обов'язкові реквізити фіскального чека

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:


Норми визначені пп. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №2464).

У разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов’язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені у порядку і розмірах, визначених ст. 25 Закону №2464.

Частиною 13 ст. 9 Закону №2464 передбачено, що суми помилково сплаченого єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску або повертаються платникам у порядку і строки, визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зауважимо, що на час карантину від фінансових штрафів платників ЄСВ звільнено. Тому приведені правила застосування штрафів тимчасово не працюють.

 

 

 

Джерело: Дебет-Кредит

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

Читайте також: