В нові декларацію з ПДВ та ПН вносять зміни

В нові декларацію з ПДВ та ПН вносять зміни
Ключові слова: чергові зміни, декларація з ПДВ, ПН, РК
 

З 1 березня мають з'явитись нові форми податкової накладної (ПН) та розрахунку коригування (РК). До того ж за березень звітувати за ПДВ теж треба буде за новою декларацією. 

Про зміни ПН та РК ми читайте за посиланням.

Нові форми ще не набрали чинності, а Мінфін вже підготував нові зміни. Це пов'язано з прийняттям Законів № 962-ІХ та № 1115-ІХ.

Згідно зі змінами, що внесені Законом № 962 до підпункту „в” пункту 193.1 ПКУ, до переліку операцій, що оподатковуються за ставкою 7 %, включено операції з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

Новим підпунктом „г” пункту 193.1 ПКУ  передбачено застосування ставки ПДВ у розмірі 14 % до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України відповідних товарних груп сільськогосподарської продукції.

Тому і виникла необхідність привести у відповідність до вимог ПКУ форми та Порядок заповнення податкової звітності з ПДВ та податкової накладної.

Форми будуть викладені їх у новій редакції, з метою практичної реалізації податкових механізмів щодо застосування ставки ПДВ у розмірі 14 % до операцій з постачання певних видів сільськогосподарської продукції та 7 % до операцій у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

На цей момент документ ще не прийнято, тому поки що готуємося до подачі з 1 березня податкових накладних та розрахунків коригування за формами, що були затверджені Наказом Мінфіну №734. 

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Читайте також: