При заповненні ф. № 1ДФ слід застосовувати нові ознаки доходів

При заповненні ф. № 1ДФ слід застосовувати нові ознаки доходів

Ключові слова: 1ДФ, звітність, види доходів

За який квартал податкові агенти при поданні податкового розрахунку за ф. № 1ДФ починають застосовувати нові ознаки доходів у зв’язку з набранням чинності наказом Мінфіну України від 26.05.2020 р. № 241?

Ознаки доходів, які внесені наказом Міністерства фінансів України від 26.05.2020 р. № 241 «Про затвердження Змін до додатка до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку» до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку, застосовуються податковим агентами при поданні податкового розрахунку за ф. № 1ДФ починаючи з ІІІ кварталу 2020 року.


Читайте також:

Податківці пояснили, чи штрафують під час карантину за затримку в поданні ф. № 1ДФ

Яка гранична сума готівкового розрахунку одного підприємця з іншим на протязі дня?

Кабмін прийняв рішення про перенесення трьох робочих днів у 2021 році

Які найчастіші порушення виявляє ДПС при перевірках?

Рада розгляне законопроєкти щодо підвищення лімітів для єдинників та часткового звільнення ФОПів від РРО

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Наказом № 241 вносено зміни до додатку до Порядку, а саме:

у розділі 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність із нормами Кодексу;

Довідник доповнюється новими ознаками доходів, якими узагальнені ознаки розділяються на більш конкретизовані види доходів, зокрема види доходів з ознаки 106 розподілені на:

ознаку 106 – «Надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду»;

ознаку 195 – «Надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майновий паю в лізинг, оренду суборенду, емфітевзис»;

ознаку 196 – «Надання майна (крім земельної частки (паю), земельної  ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в лізинг, оренду або суборенду».

Також, з метою покращення аналітичної роботи з адміністрування податку на доходи фізичних осіб, з проведення деклараційної кампанії контролюючими органами пропонується  узагальнену ознаку 153 – «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку» розподілено на ознаку 153 – «Сума поворотної фінансової допомоги наданої платником  податку іншим особам, яка повертається йому», та на ознаку 197 – «Сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

Крім того, у новій редакції викладено ознаку 128 - "Сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів (підпункт 165.1.1 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Кодексу)".

При цьому не змінюється чинний Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку за ф. № 1 ДФ.

 

За матеріалами Категорія 103.25 «ЗІР» та Бухгалтер911

Редактор: Альона Ковальова, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: