За 2020 рік вперше подають фінансову звітність на основі таксономії

За 2020 рік вперше подають фінансову звітність на основі таксономії

Ключові слова: форми, таксономія, строки подання, суб'єкти господарювання
 

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила про те, що підприємства, визначені в ч. 2 ст. 12-1 Закону про бухоблік, мають подати фінансову звітність за 2020 рік, перший квартал, перше півріччя та дев'ять місяців 2021 року у порядку та строки, визначені законодавством, за формами, затвердженими Наказом № 73, а банки подають фінансову звітність за формами, визначеними НБУ. 


Читати також:
Нові можливості Cashalot
Прийнято Закон про дистанційну роботу
Уряд частково скасував мораторій на податкові перевірки
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Такі підприємства згідно з пунком 2 Порядку подання фінансової звітності повинні скласти фінансову звітність у електронній формі на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року, а також подати її до центру збору фінансової звітності.

В кінці грудня 2020 року Комітетом з управління Системою фінансової звітностібіло прийнято рішення рекомендувати регуляторам фінансових ринків в межах своїх повноважень забезпечити необхідні заходи щодо подовження строків подання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності, складеної на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020 року, до центру збору фінансової звітності за 2020 рік, перший квартал, перше півріччя та дев'ять місяців 2021 року, а також не застосовувати санкції за неподання цієї звітності суб'єктами господарювання у строки, що визначені законодавством, протягом 2021 року.

Щоб подати фінансову звітність на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ, підприємства мають попередньо зареєструватися у центрі збору фінансової звітності.

Зверніть увагу, що відповідно до ч. 2 ст. 12-1 Закону про бухоблік суб'єкти господарювання, які становлять суспільний інтерес, публічні акціонерні товариства, підприємства, що провадять діяльність у видобувних галузях, а також ті, що займаються господарською діяльністю за видами, перелік яких визначається КМУ, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами.

Для подачі фінансової звітності згідно з міжнародними стандартами пропонуємо скористатись програмним забезпеченням M.E.Doc, яке має окремий модуль для цих потреб. Напишіть нам до чат-ботів в Telegram чи Messenger та отримаєте відповіді на всі питання.  

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: