Прийнято Закон про дистанційну роботу

Прийнято Закон про дистанційну роботу

Ключові слова: надомна робота, регулювання, право роботодавця
 

Закон передбачає вдосконалення правових відносин у сфері регулювання надомної та дистанційної роботи. Таким чином запроваджено два самостійних види роботи – дистанційна та надомна. 


Читати також:
Нові можливості Cashalot
Звіт про осіб з інвалідністю знову змінився
Уряд частково скасував мораторій на податкові перевірки
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Закон надає право роботодавцю під час укладання трудового договору щодо дистанційної або надомної роботи на отримання відомостей щодо місця, де будуть виконуватись трудові функції (з метою належного оформлення працівника).

Закон передбачає можливість ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами.

Працівник може дистанційно ознайомитися з вимогами щодо охорони праці. Для цього можна використати відеозв’язок.

Також працівник може поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи в звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця.

Закон покладає на власника чи уповноважений ним орган зобов’язання забезпечити безпечні та нешкідливі умови праці на робочих місцях на території і у приміщеннях власника.

Внесено відповідні зміни до Кодексу законів про працю України, Закону України «Про охорону праці».

З проєктом Закону можна ознайомитись за посиланням

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: