Про відтермінування впровадження РРО

Про відтермінування впровадження РРО

Ключові слова: РРО, рішення про відтермінування, законопроєкт

На початку тижня досить гучно пролунала новина про новий законопроєкт щодо відстрочки фіскалізації, але вже наступного дня з’явилась інформація, що Рада його не підтримала. Давайте розбиратись!

Що планувалось з 1 січня стосовно РРО?

Планувалось обов’язкове використання РРО при здійсненні окремих видів діяльності фізичних осіб-підприємців - єдинників ІІ-IV груп. А з 1 квітня 2021 року таке застосування мало стати обов'язковим для всіх фізосіб-підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-IV груп, незалежно від видів діяльності. 


Читати також:

Уряд вніс зміни до порядку роботи СЕА ПДВ

Депутати підтримали Закон щодо дистанційної роботи

Зміни до декларацій ФОПів на єдиному податку

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Що змінилось вже 3 листопада?

Під час пленарного засідання Верховної Ради голова ВРУ Дмитро Разумков проінформував про нараду з представниками всіх депутатських фракцій. Під час наради було узгоджене рішення про відтермінування строком на один рік застосування касових апаратів.

Того ж дня був зареєстрований законопроєкт, який передбачає відтермінування фіскалізації фізосіб-підприємців на 1 рік.

Як інформують ЗМІ, в цей день під стінами парламенту проходив мітинг підприємців, на якому представники бізнесу виступали за скасування обов'язкового використання фіскалізованих РРО ФОПами-спрощенцями.  

ВРУ все ж НЕ відстрочила використання РРО. Чому?

4 листопада, Верховна рада не набрала необхідної кількості голосів для відстрочення введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців до 2022 року. Відповідний законопроєкт № 4313 за основу підтримали лише 212 нардепів при 226 необхідних. Проте, проєкт направлено на доопрацювання, рішення підтримало 254 депутати.

Про сам законопроєкт

У тексті пропонувалося дозволити не використовувати касові апарати платникам єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від виду діяльності, якщо їх річний дохід не перевищує мільйон гривень. Якщо ж річний дохід ФОП перевищує мільйон гривень, то для них використання касових апаратів є обов'язковим.

Що маєму у підсумку?

Наразі остаточного рішення щодо обов’язкового використання РРО немає. Спостерігаємо за ситуацією надалі. 

Також, на противагу традиційним РРО, рекомендуємо вам звернути увагу на програмні. З ними можна заощадити та полегшити реєстрацію розрахункових операцій. 

Детальніше читайте за посиланням: https://intelserv.net.ua/prro

 

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA та Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: