Зміни до декларацій ФОПів на єдиному податку

Зміни до декларацій ФОПів на єдиному податку

Ключові слова: нова редакція наказу, ЄСВ, декларація про доходи, нові форми

Мінфін оприлюднив на своєму сайті проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578».

Проєкт наказу розроблений з метою приведення форм податкових декларацій платника єдиного податку у відповідність до прийнятих законодавчих змін в частині ведення обліку та складення звітності платниками єдиного податку – ФОП 4 групи та впровадження подання звітності про нарахування ЄСВ у складі звітності по єдиному податку, відповідно до законів України від 19.09. 2019 року № 115-IX та № 116-IX.  


Читати також:

Уряд вніс зміни до порядку роботи СЕА ПДВ

Депутати підтримали Закон щодо дистанційної роботи

3 листопада більшість П(С)БО стали національними

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Отже, проєктом наказу викладено у новій редакції:

  • форму податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця;
  • форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи.
     

Пропонується доповнити зазначені податкові декларації новим додатком, у якому відображатимуться звітні відомості про нарахований дохід застрахованої особи та суми нарахованого ЄСВ.

Податкові декларації платника єдиного податку – ФОП та платника єдиного податку 4-ї групи подаються за новими формами за податкові звітні періоди 2021 року.

У разі прийняття наказ набирає чинності з 01.01.2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Про проєкт наказу Мінфіну щодо об’єднання декларації про доходи з ЄСВ ми раніше писали тут, а також на нашому Telegram-каналі.

 

 

Джерело: medoc.ua

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: