Уряд скасовує коригування середнього заробітку для відпускних

Уряд скасовує коригування середнього заробітку для відпускних

Ключові слова: посадові оклади, відпускні, компенсації, премії, перелік виплат

Уряд 09.12.2020 р прийняв проект постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995 № 100». Ініціатором змін до Порядку № 100 виступило Мінекономіки.

Вилучають п. 10 Порядку № 100, що передбачає коригування середнього заробітку при підвищенні посадових окладів. Для роботодавця це звичайно полегшення із зайвими обтяжливими підрахунками і штрафами, але зате для працівників – зменшення суми відпускних і компенсацій за невикористану відпустку.       


Читати також:
Як отримати допомогу на дітей фізособам-єдинникам?
Коли вперше звітувати про прибуток за оновленою формою податкової декларації
Звільнення ФОПів від ЄСВ, відстрочка РРО, одноразова допомога по 8 тис. грн — опубліковано Закони
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Змінами передбачено:

1. Врахувати всі види відпусток, передбачених законодавством, при обчисленні середньої зарплати.

2. Спростити обчислення середньої зарплати, шляхом зміни порядку обліку премій, які виплачуються за квартал і більш тривалий проміжок часу.

При обчисленні середньої зарплати у всіх випадках її збереження враховувати всі суми нарахованої зарплати відповідно до законодавства та умов трудового договору, крім визначених у п. 4 Порядку № 100.

Премії та інші виплати, які виплачуються за два місяці або більш тривалий період, при обчисленні середньої зарплати включати шляхом додавання до заробітку кожного місяця розрахункового періоду частині, що відповідає кількості місяців у той час, за який вона нарахована і пропорційно часу, відпрацьованому в розрахунковому періоді.

3. Доповнити перелік виплат, що не враховуються при обчисленні середньої зарплати у всіх випадках її збереження.

4. Прибрати необхідність виключати з розрахункового періоду час, коли змінилися структура зарплати з одночасним підвищенням посадових окладів (актуально для бюджетників).

5. Якщо працівник прийнятий (оформлений) на роботу не з першого числа місяця, однак дата прийому на роботу є першим робочим днем ​​місяця, то цей місяць враховують в розрахунковий період.

 

Джерело: uteka

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: