Підписано закон про створення Бюро економічної безпеки

Підписано закон про створення Бюро економічної безпеки
Ключові слова: економічна безпека, повноваження, виявлення правопорушень
 

Президент підписав закон №1150 щодо створення Бюро економічної безпеки України. Попередньо документ був схвалений Верховною Радою 28 січня.

Законопроєкт передбачає створення інституційних умов щодо захисту економічних прочесів від впливу силових органів, що мають підтримку міжнародних партнерів країни.

Бюро буде займатись аналітичною роботою: проводитиме аналіз бенефіціарів фіноперацій та визначатиме порушення закону щодо обігу коштів державних чи приватних структур.

Бюро економічної безпеки –  це єдиний центральний орган державної влади, діяльність якого спрямована на боротьбу з економічними злочинами, що несуть загрозу економіці держави. Ряд повноважень СБУ та Податкової міліції перейде до нього.

Таким чином, після ухвалення закону Служба безпеки ряд функцій, що непритаманні спецслужбам: виявлення злочинів пов'язаних з корупцією та злочинною діяльністю у сфері управління та економіки. Так СБУ зможе сфокусуватись на питаннях, що пов'язані з безпекою країни.  

Бюро економічної безпеки має наступні повноваження:
  • аналіз різноманітних даних, з метою визначення ризиків у сфері економіки; 
  • оцінка, мінімізація та усунення загроз та ризиків економічній безпеці країни;
  • внесення пропозицій щодо внесення змін до законодавства, що будуть протидіяти появі передумов для протиправної діяльності у сфері економіки;
  • виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, що несуть загрозу економіці країни;
  • збір та аналіз даних щодо порушень, які впливають на економічну безпеку країни, а також запобігання появі нових;
  • планування заходів щодо протидії кримінальним правопорушенням, віднесеним законом до його підслідності;
  • виявлення правопорушень, що пов'язані з отриманням і використанням міжнародної технічної допомоги;
  • формування висновків і рекомендацій державним органам, що сприятимуть підвищенню ефективності прийняття ними управлінських рішень щодо регулювання відносин у сфері економіки.

 

Джерело: Бухгалтер 911

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: