ФСС закликає пришвидшити подання заяв-розрахунків на виплату лікарняних

ФСС закликає пришвидшити подання заяв-розрахунків на виплату лікарняних
Ключові слова: заява-розрахунок, лікарняний листок, соціальний захист
 

ФСС і Федерація роботодавців України звернулись до страхувальників (роботодавців) з проханням прискорити подання заяв-розрахунків щодо виплати допомоги від ФССУ їх працівникам.

Щоб отримати допомогу за листками непрацездатності застрахована особа має передати лікарняний листок роботодавцю, що оформлює і подає до ФСС заяву-розрахунок на виплату коштів. На її підставі Фонд здійснює перерахування коштів матеріального забезпечення. Дата фінансування допомоги залежить від строків подання зазначеної заяви.


Читати також:
За 2020 рік вперше подають фінансову звітність на основі таксономії
Уряд схвалив законопроект щодо посилення захисту працівників
В Україні посилять відповідальність за несплату податків
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Після отримання від працівника листка непрацездатності, комісія із соціального страхування підприємства приймає рішення про призначення матеріального забезпечення, терміном до 10 календарних днів. Після чого роботодавець здійснює розрахунок суми допомоги, оформлює та передає до Фонду заяву-розрахунок протягом 5 робочих днів. Наразі є можливість подати заяву-розрахунок дистанційно із застосуванням електронного підпису/печатки.

До ФСС надходять звернення застрахованих осіб стосовно затримки подачі заяв-розрахунків їхніми роботодавцями, що у результаті затримує виплати матеріального забезпечення.

Щоб посилити соціальний захист працівників та пришвидшити надання допомог за листками непрацездатності, ФСС закликає роботодавців пришвидшити опрацювання лікарняних листків, а також подачу відповідних заяв-розрахунків до Фонду.

За станом виплат від ФССУ можна слідкувати у телеграм-каналі, де періодично оновлюється інформація щодо здійснення фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

Зверніть увагу,  що Фонд здійснює перерахунок коштів для виплати допомог працівникам на рахунок роботодавця, який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

Також дізнатись про те, чи були вже перераховані кошти роботодавцю, можна з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників за тегом #фінансування_страхувальників.

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: