В Україні посилять відповідальність за несплату податків

В Україні посилять відповідальність за несплату податків
Ключові слова: ухилення, штрафи, обмеження волі
 

В першому читанні  був прийнятий законопроект № 3959-1. Він вводить кримінальну відповідальність за шахрайство з ПДВ, до того ж директор Бюро економічної безпеки отримає повноваження заарештувати майно без рішення суду. Також законопроект передбачає посилення кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків, зборів, платежів


Читати також:
За 2020 рік вперше подають фінансову звітність на основі таксономії
Прийнято Закон про дистанційну роботу
Уряд частково скасував мораторій на податкові перевірки
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Якщо службова особа, або особа, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи ухиляється від сплати податків, зборів, платежів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в значних розмірах карати:

штрафом від 85 000 до 119 000 грн; або арештом на строк до шести місяців з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Якщо було вчинено ті ж дії, але за попередньою змовою групою осіб, і або якщо це призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, введуть:

штрафи від 119 000 до 170 000 долл; або обмеження волі до п'яти років. Також, такі особи позбавляються права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Ці ж дії, що були вчинені раніше судимою особою за ухилення від сплати податків, зборів, платежів. Якщо це призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах, застосовуватиметься покарання:

штраф від 255 000 до 425 000 долл; або позбавленням волі до семи років. Такі особи позбавляються права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна або без такої.

 

Джерело: uteka

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: