Як скасувати реєстрацію ПРРО?

Як скасувати реєстрацію ПРРО?
Ключові слова: порядок, скасування реєстрації, заява
 

У Дніпропетровську податківці повідомили про те, що Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (наказ Мінфіну №317) регулює порядок застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

А  Порядок скасування реєстрації ПРРО визначає третій розділ Порядку №317.

В пунктах 1 і 2 розділу ІІІ зазначено, що реєстрація ПРРО діє до моменту його скасування, тобто вилучення його з реєстру ПРРО і закриття фіскального номера, що більше не може бути використаним.

Для скасування ПРРО потрібно подати «Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій» (форма 1-ПРРО (J/F1316602) з відміткою «Скасування реєстрації» чи «Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою» (форма 2-ПРРО (J/F1316701) з відміткою «несправність» або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа».

Якщо вам потрібен надійтий та зручний ПРРО, який можна використувати з будь-якого пристрою, спробуйте ПРРО СОТА Каса. Детальніше за посиланням

Перед подачею заяви, важливо подати копії всіх створених розрахункових документів, що були створені офлайн з фіскальними номерами, звітними фіскальними чеками та повідомленнями, що передбачаються Порядком №317.
 

Пункт 3 розділу ІІІ цього ж порядку також передбачає автоматичне скасування реєстрації ПРРО у ряді випадків: 
  1.  У разі припинення діяльності суб'єкта господарювання (в ЄДР внесено відповідний запис).
  2.  Якщо суб'єкт господарювання повідомив контролюючому органу (відповідно п. 63.3 ст. 63 ПКУ) про ліквідацію господарської одиниці, де використовується ПРРО, чи про те. що вона не експлуатується суб'єктом.
  3.  Коли Суб'єкт господарювання має судове рішення про ліквідацію (банкрутство чи визнання установчих документів недійсними).
  4.  У разі наявності таких даних стосовно ФОП: про смерть особи, визнання недієздатною, безвісно відсутньою чи про обмеження дієздатності особи.
  5.  Якщо суб'єкт господарювання був знятий з обліку в контролюючих органах з інших обставин, відповідно ст. 67 ПКУ та Закону №755-ІV.
     

Зверніть увагу, що повідомлення щодо скасування реєстрації ПРРО надається від контролюючого органу відповідно пункту 4 розділу ІІІ Порядку №317.

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: