Звільненим працівникам потрібно обов'язково надавати копію наказу про звільнення

Звільненим працівникам потрібно обов'язково надавати копію наказу про звільнення

Федерація профспілок України повідомили про зміни, які почали діяти відносно обліку трудової діяльності працівників в електронній формі, що почали діяти з 10 червня відповідно Закону № 1217.

Тепер роботодавці мають обов'язково надавати звільненим особам надавати копії наказів (про звільнення), а також завершити з ними усі розрахунки у термін, передбачений у ст.116 КЗпП

До того ж, роботодавець має вносити відповідні записи (про звільнення) у трудову книжку на вимогу працівника. 

Тобто вже з 10 червня звільненому (за будь-якої підстави) працівнику потрібно надавати копію наказу про звільнення. До цих змін копія такого наказу обов'язково видавалась у разі звільненні особи з ініціативи роботодавця, якщо ж з інших підстав (за власним бажанням чи за угодою сторін) — видавалась тільки на вимогу працівника.

Ще в Федерації профспілок України зауважили, що новий порядок про ведення трудових книжок працівників ще не був прийнятий, але пенсійний фонд вже розробив порядок оцифрування інформації з трудових книжок. Про це ми писали у матеріалі за посиланням.

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: