Помилково сплачений ЄСВ. Нові правила повернення

Помилково сплачений ЄСВ. Нові правила повернення

Міністерство фінансів прийняло рішення оновити Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів (наказ № 417). Новий порядок замінить Порядок № 6 вже через три місяці з моменту його офіційного опублікування.

Порядок № 417 передбачає процес зарахування у рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повернення платникам. Згідно із Законом щодо збору та обліку ЄСВ саме страхувальники зобов’язані нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок, надміру та/або помилково сплачених коштів єдиного внеску, в тому числі тих, які сплачені через єдиний рахунок.


Надміру сплаченими коштами вважають суми ЄСВ, що на визначену дату перераховані на потрібний рахунок понад нараховану суму ЄСВ за такий період. Це не стосується сум авансових платежів, граничний строк сплати яких ще не настав чи сплачених відповідно до абз. 2 ч. 8 ст. 9 Закону. 


Під помилково сплаченими коштами розуміють суму єдиного внеску, які були перераховані на помилковий рахунок чи були сплачені на рахунок «неналежного» платника. Під «неналежним» платником вважають такого, з рахунку якого було помилково перераховано кошти чи суб’єкта, що не є платником ЄСВ.

У разі надмірної сплати сум ЄСВ на рахунок 3556 ДПС перераховує такі суми у рахунок майбутніх платежів платника, згідно з встановленим розміром єдиного внеску.
 

Кошти можуть повернути у випадку:

1) надмірно чи помилкової сплати суми єдиного внеску чи застосованих фінансових санкцій на рахунок 3556;

2) помилково сплаченої суми ЄСВ чи застосованих фінансових санкцій не на належний рахунок 3556;

3) помилкової сплати суми ЄСВ чи застосованих фінансових санкцій на бюджетний рахунок;

4) помилкової сплати податків, зборів, штрафних санкцій та пені, що передбачають Кодекс та інші закони, на рахунок 3556;

5) виявлення технічних чи методологічних помилок щодо сум, що перерахували на рахунок 3556 з єдиного рахунку.
 

Щоб повернути кошти, платник податків має подати відповідну заяву про повернення коштів.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: