Проєкт плану комплексних перевірок у 2022 році

Проєкт плану комплексних перевірок у 2022 році

Пілотний модуль планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) запропонував проєкт плану перевірок на 2022 рік.

Переглянути його можна на Інспекційному порталі.

Запропонований план передбачає проведення 29 916 перевірок суб’єктів господарювання, що на 25 030 більше ніж містилось у плані на 2021 рік.
 

Планування комплексних перевірок

Планові перевірки повинні проводити відповідні держоргани на підставі річних планів, що попередньо має затвердити орган держнагляду. Це визначено у статті 5 Закону «Про основні засади держнагляду у сфері господарської діяльності».

Якщо суб’єкт господарювання з’являється у планах перевірок відразу у різних органів державного нагляду, то це підставою для проведення комплексної планової перевірки такого суб’єкта господарювання.

Щороку органи державного контролю готують перелік підприємців та підприємств, що підпадають під планові заходи державного контролю у плановому періоді. Такий перелік потрібно скласти не пізніше 15 жовтня року, що слідує перед плановим.

Додатково державного контролю мають забезпечити внесення даних щодо обраних суб’єктів господарювання до автоматизованої системи держнагляду з метою виявлення (в автоматичному режимі) суб’єктів господарювання, в яких варто провести комплексні перевірки.
 

Від перевірки можна відмовитись?

Госпсуб’єкти можуть відмовитись від проведення комплексної перевірки.

Для цього потрібно надіслати заяву до Державної регуляторної служби України у письмовому вигляді. Проте зробити це треба до остаточного затвердження плану проведення комплексних заходів державного контролю на 2022 рік. Тобто до 15 листопада 2021 року

Так, перевірку суб’єктів господарювання держоргани будуть перевіряти відповідно до річних планів проведення заходів державного контролю.
 

Важливо! 

Відмовитись від проведення комплексної перевірки суб’єкт господарювання може лише до затвердження плану проведення таких заходів держнагляду. Наразі передбачає зміну затвердженого плану здійснення перевірок через відмову від проведення таких заходів державного контролю.

 

Якщо у проєкті зазначеного плану ви виявили помилки щодо назви суб’єкта господарювання, кода ЄДРПОУ, адреси, зверніться до органів державного нагляду контролю, для виправлення зазначених помилок.

Швидке оновлення форм, багатофункціональність, надійність перевірена часом та винятковий сервіс — це все ви отримуєте в програмі M.E.Doc!
Група компаній Інтелектуальний сервіс — прості рішення складних задач!

 

За матеріалами: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: