Консолідація звітів в «M.E.Doc»

Консолідація звітів в «M.E.Doc»

Шановні колеги!

Сьогодні ми поговоримо з Вами на тему, яка здебільшого хвилює великі об’єднання, такі як корпорації – це «консолідація звітів».

Корпорація та консолідовані звіти за допомогою «M.E.Doc»

«Корпорація» собою представляє об’єднання, яке було створене на основі поєднання інтересів підприємств, що об’єдналися, з метою централізованого регулювання діяльності кожного з учасників органами управління корпорації.

В своїй розгалуженій структурі окремі підрозділи та головна організація повинні звітуватися в контролюючі органи, а деякі окремі звіти головна організація зобов’язана подати за всі свої підзвітні підприємства. Тобто це об’єднані звіти (консолідовані).

Виникає питання: де і яким чином зробити такі консолідовані звіти не витрачаючи багато часу на підрахунки та перевірку звітів від підзвітних установ?

Рішення було реалізовано в модулі «Прийом та обробка звітності» програми «M.E.Doc». В ньому виконуються такі функції як прийом/передача, підготовка, обробка і накопичення звітних документів між організаціями. Даний модуль забезпечує швидке автоматизоване зведення (консолідацію) даних звітності в єдину базу для подальшої обробки і подачі в контролюючі органи. Розглянемо як же проходить даний процес у головній організації.

Перш за все спочатку в програмі «M.E.Doc» необхідно створити реєстр організацій та установ, а після виконати їх підпорядкованість. Для правильного налаштування підпорядкованості організацій, при вході в програму у вікні «Вибір установи» необхідно вибрати те підприємство, яке є головним в корпорації. Далі у головному меню обираємо модуль «Довідники - Підзвітні підприємства». (Мал.1)

Мал. 1

Створюємо групи Головна та Підзвітні натискаючи на панелі команду «Створити». (Мал.2)

Мал. 2

Відкриється вікно «Група установ», де ми вводимо найменування  та натискаємо «ОК» (Мал.3)

Мал. 3

Група з’являється на навігаційній панелі.

Далі призначаємо групи нашим підприємствам скориставшись одним із наступних варіантів:

  1. Оберіть команду «Правка­­ - Призначити групу»;
  2. На панелі інструментів натисніть кнопку «Призначити групу»;
  3. У контекстному меню оберіть «Призначити групу» (необхідно натиснути правою клавішею миші на рядку обраної установи). (Мал. 4)

Мал. 4

Обираємо потрібну групу та натискаємо «ОК». (Мал. 5)

Мал. 5

Далі щоб підприємство призначити головною установою та сформувати список підзвітних їй організацій виконайте наступні дії в такій послідовності:

1. В списку установ виділіть організацію, для якої формується список підзвітних установ скориставшись одним із наступних способів:

  • команда «Правка - Додати підзвітну установу»;
  • на панелі інструментів  кнопка «Додати підзвітну установу»;
  • у контекстному меню команда «Додати підзвітну установу»;
  • або комбінація клавіш  «Ctrl+I». (Мал. 6)

Мал. 6

2. Відкриється довідник із списком всіх існуючих установ в програмі. Далі необхідно встановити галочку біля підприємства, яке потрібно призначити підзвітним і натиснути ОК. (Мал. 7)

Мал. 7

Обрати можна декілька підприємств.

3. Дане підприємство додається в список підзвітних установ. (Мал. 8)

Мал. 8

Тепер щоб зробити об’єднаний звіт необхідно перейти до «Реєстру консолідованих звітів».

Підзвітні установи заповнюють звіти та передають їх у головну організацію. Головна організація приймає дані звіти як звичайну вхідну кореспонденцію або імпортує в програму у форматі XML (для обміну звітністю) (Мал. 9.)

Мал. 9

Щоб виконати консолідацію звітів в модулі існує 4 способи:

  1. Створити консолідований.
  2. Консолідація за поточною формую.
  3. Консолідувати обрані.
  4. Консолідувати від імені іншої установи.


«Створити консолідований» можливо одним із наступних варіантів:

  • у контекстному меню команда «Створити консолідований»;
  • або команда «Файл - Створити консолідований». (Мал. 10)

Мал. 10

Відкриється вікно «Створення звіту». Із загальної групи Бланків оберіть потрібний розділ, групу звітності та бланк документа для консолідації подвійним кліком лівої клавіші миші або кнопкою «Створити» Програма автоматично виконає об'єднання документів і звіт змінює свій статус на «Консолідований». (Мал. 11)

Мал. 11

Щоб «Консолідувати за поточною формою» в «Реєстрі консолідованих звітів» виділіть документ, по якому необхідно виконати об’єднання скориставшись одним із варіантів:

  • в контекстному меню оберіть команду «Консолідувати за поточною формою»;
  • або команда «Файл - Консолідувати за поточною формою». (Мал. 12)

Мал. 12

При консолідації звітів підзвітних організацій, програма запропонує включити для злиття звіти головної організації. Відкриється вікно «Додаткові звіти основної організації», де знаходиться перелік звітів головної установи. Для додавання звітів головної установи до складу звіту, що консолідується, виділіть галочкою необхідні документи. Програма автоматично виконає об'єднання документів і звіт змінює свій статус на «Консолідований».

«Консолідувати обрані»

У модулі «Реєстр консолідованих звітів» виділіть ті документи, які необхідно консолідувати. Обрані звіти мають бути з однаковим чар кодом. Далі щоб виконати консолідацію виконайте такі дії:

  • у контекстному меню оберіть команду «Консолідувати обрані»;
  • або виберіть команду «Файл - Консолідувати обрані».


Програма автоматично виконає об'єднання документів і звіт змінює свій статус на «Консолідований».

Щоб виконати «Консолідацію від імені іншої установи» скористайтесь одним із наступних варіантів:

  • у контекстному меню обираємо команду «Консолідувати від імені іншої установи»;
  • або команду «Файл - Консолідувати від імені іншої установи».


Відкриється вікно «Перелік підприємств». Обираємо установу, від імені якої необхідно виконати консолідацію звітів та натисніть кнопку «ОК».

За замовчуванням встановлена галочка в полі «Включити до консолідацій раніше консолідовані звіти», тобто консолідуватись будуть як нові так і звіти в статусі «Консолідований». Цю галочку можна буде зняти. (Мал.13)

Мал. 13

Далі відкриється вікно «Створення звіту». Із загальної групи Бланків оберіть відповідний розділ, групу звітності та потрібний для консолідації бланк документа подвійним кліком лівої клавіші миші або натисніть на кнопку «Створити». Програма виконає об'єднання документів. Сконсолідований звіт буде розташований в установі, від імені якої відбувалась консолідація та змінить свій статус на «Консолідований».

Всі консолідовані звіти зберігаються, як в «Реєстрі консолідованої звітності», так і у «Реєстрі звітів». Тут відображаються всі етапи (статуси) роботи з документом. У Реєстрі консолідованої звітності звіти готуються та перевіряються, а з Реєстру звітів консолідовані звіти підписуються та відправляються в контролюючі органи.

Ось так, легко та зручно, за допомогою модуля «Прийом та обробка звітності» програми «M.E.Doc» Ви зможете вирішити  питання, які стосуються консолідації звітів.
 

Придбати M.E.Doc


Автори: Тімченко Вікторія та Ярошина Яна, сертифіковані спеціалісти ГК Інтелектуальний сервіс
 

Набридло по посиланню переходити з одного сайту на інший, щоб знайти потрібний рахунок? Та ще й, добре, якби пощастило виписати коректний. Тепер не треба з цим мучитись! У нас реалізована можливість виписати рахунок на будь-який необхідний для Вас продукт! Лише декілька кліків, і Ваш рахунок вже на електронній пошті! Годі чекати, швидкість, легкість та мобільність вже чекають вас тут - https://intelserv.net.ua/#buy
 

Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: