Модуль «Зарплата» в програмі «M.E.Doc». Графіки роботи

Модуль «Зарплата» в програмі «M.E.Doc». Графіки роботи

Шановні Колеги!

В цій статті ми з Вами поговоримо, як створити та налаштувати графіки роботи працівників в модулі «Зарплата» програми «M.E.Doc».

Кожному бухгалтеру відомо, що «графіком роботи» є визначений підприємством порядок розподілу і використання робочого часу протягом доби, тижня чи іншого періоду часу.

В програмі «M.E.Doc» запропоновано декілька стандартних графіків для використання розрахунку заробітної плати. Знайти їх можна натиснувши в головному меню «Зарплата»-«Адміністрування»-«Налаштування». (Мал. 1)

Мал. 1

В групі параметрів вибираємо «Графіки». (Мал. 2)

Мал. 2

Якщо в даному списку немає необхідного вам графіку, то його можна легко та просто створити. Для цього на панелі інструментів натискаємо кнопку . У вікні «Створення запису» вводимо назву нового графіку та натискаємо «Зберегти» (Мал. 3) Створений графік з’явиться в загальному списку. (Мал. 4)

Мал. 3

Мал. 4

Далі необхідно заповнити параметри нашого графіка, а саме:

  1. на вкладці «Загальні» залишаємо або знімаємо галочки в необхідних пунктах;
  2. на вкладці «Періоди» додаємо або видаляємо кількість робочих і вихідних днів (Мал. 5), коригуємо тривалість робочих днів (Мал. 6).

Мал. 5

Мал. 6

Кількість робочих днів та годин у параметрі «Плановий робочий час» (Мал. 7) розраховуються автоматично на підставі даних в групі «Періоди графіка».

Мал. 7

В календарі відображається той місяць, який вибраний в групі «Плановий робочий час». В нашому випадку це грудень. Зеленим кольором позначаються робочі дні, помаранчевим вихідні, а рожевим святкові. (Мал. 8)

Мал. 8

Якщо в списку графіків немає Вам необхідного, але від стандартного є невелика різниця, наприклад не 8 годинний, а 6 годинний робочий день, то можна не створювати новий графік і налаштовувати всі параметри, а просто скопіювати існуючий та ввести зміни.

Для цього обираємо необхідний графік і натискаємо на панелі інструментів кнопку , або «Файл»-«Копіювати» (Мал. 9), або кліком лівої клавіші миші «Копіювати» (Мал.10). В переліку з’являється наш графік. (Мал. 11) За потреби назву можна змінити.

Мал. 9

Мал. 10

Мал. 11

Є випадки, коли на підприємстві окремому працівнику встановлено неповний робочий час (працює 5 днів на тиждень по 4 години – на 0,5 ставки).

Для створення такого графіка можна вибрати один із варіантів запропонованих вище.

Заповнюєте необхідні часові параметри графіка (Мал. 12) та обов’язково на вкладці «Загальні» обираєте «Норму тривалості робочого часу» «П'ятиденка (погодинна)». В параметрі «Облік робочого часу» ставимо галочку в налаштуванні «погодинний». Таким чином, за норму буде застосовано 8 годинний робочий тиждень. (Мал. 13)

Мал. 12

Мал. 13

Після всіх Ваших налаштувань на панелі інструментів натисніть кнопку  або при виході з даного меню, програма Вас запитає зберегти зміни чи ні (Мал. 14).

Мал. 14

Далі у розділі «Кадрові дані» відкрийте картку співробітника та оберіть створений графік роботи (Мал. 15)

Мал. 15

Щоб подивитися розрахунок заробітної плати перейдіть у модуль «Розрахункова відомість», оберіть потрібного працівника та натисніть кнопку «Розрахунковий лист» на панелі інструментів. Відкривається розрахунок окладу, в нашому прикладі за листопад 2019 (Мал. 16). Також Ви можемо відкрити «Роз’яснення» даного розрахунку (Мал. 17)

Мал. 16

Мал. 17

Ось так, легко та зручно, Ви зможете створити та налаштувати графіки роботи працівників в модулі «Зарплата» програми «M.E.Doc».

Якщо у Вас виникли якісь питання, можете зателефонувати на  лінію консультації, де наші кваліфіковані спеціалісти завжди раді Вам допомогти.

Досі роздруковуєте? А потрібно підписати та відправити!

ПРИДБАТИ M.E.DOC


Витрачаєте безліч часу, щоб виписати потрібний рахунок? Годі бігати по сайтах – тепер є можливість зробити це безпосередньо у нас на сайті! Клікайте на потрібний продукт і рахунок вже у Вас на електронній пошті! Переходьте по посиланню та оптимізуйте Ваш час - https://intelserv.net.ua


Автор: Ярошина Яна, сертифікований спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Читайте також: 
Стаж, його види та налаштування у M.E.Doc Зарплата

Добірка інструкцій та корисних статей в Блозі бухгалтера:

Сплата податків Онлайн! Тепер не треба нікуди бігати!
Оплатити податки можливо одразу ж з самого веб-сервісу!

Потрібен веб-сервіс СОТА

Корисні публікації про роботу з веб-сервісом СОТА:

1. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)

2. Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)

3. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)

4. Автопродовження Електронних підписів у веб-сервісі «СОТА» (ЧИТАТИ)

5. Як почати роботу в СОТА (ЧИТАТИ).


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: