Реєстр первинних документів в СОТА

Реєстр первинних документів в СОТА

Реєстр первинних документів в СОТА - що це?

Не залежно від того, Ви новий чи вже впевнений користувач веб-ресурсу СОТА, ця інформація буде корисна кожному.

Іноді виникають питання, де можна подивитись отриманий первинний документ від контрагента будь то рахунок, акт чи договір, податкова накладна чи розрахунок коригування, тощо. 

Маніпуляції з усіма первинними документами - «отримати», «переглянути», «погодити», «відхилити», «заблокувати», «імпортувати» чи «експортувати», «роздрукувати», можна перейшовши у розділ «Первинні документи»«реєстр первинних документів» (Мал. 1).

Мал. 1
 

Для зручності користування  в розділі передбачено використання фільтру «відображення колонок». В залежності від того, які саме колонки в реєстрі Ви хотіли б бачити, встановивши відмітку напроти тієї колонки яка має відображатися (Мал. 2).

Мал. 2 
 

Можливо також відображення реєстру як для платників ПДВ або неплатників ПДВ (при певному виборі веб-ресурс буде відображати колонки певний перелік колонок, призначений для обраної дії) (Мал. 3). Для відображення всіх колонок в реєстрі, можна обрати фільтр Всі колонки (Мал. 4).

Мал. 3

Мал. 4
 

Також одне з цікавих питань: «що робити, якщо необхідно передивитись документи наприклад за минулий рік, або за минулий місяць?» Для цього передбачено використання фільтра, який можна знайти в правому верхньому куті веб-ресурсу (Мал. 5). 

Мал. 5

Використання даного фільтра дуже зручне та не потребу додаткових зусиль. Встановивши певні відмітки, можливо самостійно налаштувати під себе відображення необхідного документа, шлях, яким він був отриманий, в якому стані знаходиться (на опрацюванні або архів). Вказати відображення документів по контрагентах (всі, або обрати необхідного), по певних датах, а також статус документа (Мал. 6).

Мал. 6

Після проведення усіх маніпуляцій - необхідно натиснути «Оновити» (Мал. 7), якщо необхідно видалити всі встановленні налаштування використати «Очистити» (Мал. 8).

Мал. 7

Мал. 8


Для зручності можлива відправка  «Запиту щодо стану Реєстраційного ліміту» та «Запит щодо стану ПН в ЄРПН» (запити можна відправити безпосередньо з реєстру первинних документів Мал. 9, 10).

Мал.  9

Мал. 10

Для створення нового первинного документа, необхідно натиснути «Додати», та з переліку обрати необхідний документ (Мал. 11).

Мал. 11

Скопіювати документ можливо, обравши певний документ позначкою та натиснути «Скопіювати», документ буде скопійовано та відкрито у вкладці (Мал. 12).

Мал. 12

Щоб виконати  якісь додаткові дії, необхідно перейти у «Наступні дії» або розділ «Інше» (Мал. 13).

Мал. 13

В первинних документах, які НЕ підлягають реєстрації, є зручна функція, як «Додати вкладення» (Мал. 14).

Мал. 14

Наприкінці, пропоную підбити підсумки використання модулю «Реєстр первинних документів». Як можна побачити з вище перерахованого, модуль не важкий у використанні, запропонована велика кількість зручних у використанні фільтрів, за допомогою яких можливо налаштувати необхідний для себе «Вид відображення реєстру».

Купити веб-сервіс СОТА

Якщо  у Вас залишились питання, Ви завжди можете звернутися на лінію консультації, де кваліфіковані спеціалісти завжди раді допомогти у вирішенні питань, які в Вас виникли.

Читайте також про роботу з веб-сервісом СОТА:

  1. Зручний документообіг з СОТА на Вашому Смартфоні (ЧИТАТИ)
  2. Маршрути первинних документів у веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  3. Довільне підписання та багато інших лайфхаків у веб-сервісі «Сота» (ЧИТАТИ)
  4. Чому я обираю "СОТА" і як це спростило моє життя (ЧИТАТИ)
  5. Інструмент електронного документообігу в веб-сервісі СОТА (ЧИТАТИ)
  6. Автопродовження Електронних підписів у веб-сервісі «СОТА» (ЧИТАТИ)
  7. Як почати роботу в СОТА (ЧИТАТИ).

Автор: Линник Каріна, сертифікований спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в >>> Telegram

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: