Довідки державних органів у M.E.Doc

Довідки державних органів у M.E.Doc

Доброго дня,  не завжди ми користуємося усіма функціями програми «M.E.Doc», бо не знаємо всіх можливостей, які може запропонувати програма. Сьогодні ми розберемо такий розділ, як «Довідки державних органів» та дізнаємося, які функції він виконує.

У цьому розділі програми «M.E.Doc» можна сформувати запит до державного органа та отримати витяг з нього. Також можна отримати листи, які надходять від державних органів (Мал. 1).

Мал. 1


Розберемо детально кожен модуль:

1. «Інформаційна довідка»  надає можливість виконати запити та відповіді на ці запити, поки що можливо робити запит тільки у ДПС.

Запити згруповані у чотири групи:

  • СЕА ПДВ - запити стосовно Системи електронного адміністрування з податком  на додану вартість.
  • СЕАРП та СЕ - запити стосовно Системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.
  • Довідка про РРО - можливо відправити запит щодо інформації  з реєстру РРО або центрів сервісного обслуговування РРО.
  • Інша довідка - інші запити.

Для створення необхідного запиту необхідно натиснути на ярлик папки, щоб створити та обрати необхідну групу довідок, з групи обрати потрібну довідку та натиснути ОК. (Мал. 2, Мал. 3)

Мал. 2

Мал. 3

Нам відкриється форма запиту, яку необхідно заповнити та підписати, потім можна відправляти. Після отримання витягу він буде знаходитись під запитом, щоб отримати витяг необхідно приймати пошту. (Мал. 4)

Мал. 4

2. «Листи державних органів»  в цьому розділі знаходяться повідомлення та листи від ДПС - це довідки про податкову заборгованість та інші службові повідомлення. Інформаційні повідомлення будуть надходити, як звичайна кореспонденція. Щоб прийняти кореспонденцію треба прийняти пошту. (Мал. 5)

Мал. 5

3. В оновленні програми «M.E.Doc» версії 11.01.027 додалась нова функція «Стан розрахунків з бюджетом», вона надає можливість отримати відомості щодо стану рахунків підприємства із сплати податків, зборів та інших платежів. При першому відкритті інформація буде відсутня через те що запит не виконувався. Щоб зробити запит необхідно обрати рік та натиснути кнопку «Оновити Дані», потім необхідно буде підтвердити запит за допомогою будь якого доступного сертифікату. Після відправлення запиту можна відфільтрувати інформацію по платежам та побачити де є заборгованість. Цифри які, будуть світитися червоним кольором - це суми, по яким існує заборгованість. (Мал. 6)

Мал. 6

Сподіваємося, що ця інформація була для вас корисна та Ви дізналися багато цікавого. Якщо виникнуть питання, звертайтесь на нашу гарячу лінію.

Придбати M.E.Doc

 

Автор: Мокляк Олександр, сертифікований спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

Читайте також: 


Долучайтесь до нас в Instagram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

!Дізнатися більше новин Ви також зможете на нашому каналі в>>>Telegram

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: