Способи відправки звітності за допомогою програми «M.E.Doc»

Способи відправки звітності за допомогою програми «M.E.Doc»

Час від часу при відправці звітності виникають ситуації, коли не приходять відповіді від контролюючого органу (звіт про доставку, кв.1, кв.2). Терміни подачі звітності закінчуються, бухгалтери починають нервувати, шукають кому б подзвонити, щоб хтось знайшов їх квитанції.

Для того, щоб зрозуміти, яким чином ми можемо отримати квитанції в програму ​«M.E.Doc» - варто знати яким саме чином відправляються документи до контролюючого органу.

За допомогою програми M.E.Doc відправляти документи можна такими способами:

  1. Пряме з’єднання - звіти в контролюючі органи відправлятимуться за прямим з'єднанням;
  2. Електронна пошта - звіти в контролюючі органи відправлятимуться електронною поштою, яка прописана у Параметрах системи.

Переглянути та змінити налаштування можна, якщо зайти в Адміністрування - Параметри системи та вибрати підрозділ "Звітність". (Мал.1)

 

Мал. 1

 

За замовчуванням ввімкнені обидві можливості. У цьому випадку програма пробує відправити звіт за допомогою прямого з’єднання. Якщо це неможливо, то відправка виконується електронною поштою.

 

Ти керівник, і хочеш, щоб бізнес працював максимально швидко?

З СОТА ти зможеш слідкувати за бізнесом з будь-якої точки світу! Перший місяць безкоштовно! Спіши, поки є можливість!

Придбати СОТА

 

Бувають випадки, коли сервер прямого з’єднання контролюючого органу начебто працює, але жодної відповіді звідти не отримується. У такому випадку рекомендуємо виконати такі дії:

  1. У Параметрах системи у розділі “Звітність” зняти галочку “Пряме з’єднання” (залишиться відмітка “Електронна пошта”) і зберегти зміни.
  2. Повторно відправити документи, на які не прийшли відповіді з контролюючого органу. Для цього потрібно виділити ці документи й натиснути кнопку “Відправити знову”. (Мал. 2)

 

Мал. 2

 

Зверніть увагу! Ці документи НЕ треба копіювати!

  1. Через деякий час після відправки виконайте прийом вхідних повідомлень. ​(Мал. 3)

 

Мал. 3

 

Якщо ж Ви очікуєте на велику кількість відповідей по ПН і РК, то рекомендуємо автоматизувати відправку документів, на які не отримані відповіді від ДПС. Для цього перейдіть до модулю  Первинні документи - Автоматична обробка документів. Зліва увімкніть “Налаштування обробки документів СЕА”(1). Поставте відмітку “Відправляти документи, які не мають фінальної квитанції, повторно”(2). І запустіть(3) виконання автоматичної обробки.

Зверніть увагу! Повторна відправка документів, які не мають фінальної квитанції, буде відбуватися, якщо в розділі Первинні документи - Налаштування обміну документами встановлена відмітка “Тільки реєстрація”. ​(Мал.4)

 

Мал. 4

 

Після того, як робота прямого з’єднання відновиться, рекомендуємо в Параметрах системи у розділі “Звітність” поставити відмітку “Пряме з’єднання”.

 

З турботою, “Інтелектуальний сервіс”!

 

Автор статті: Гоменюк Сергій, сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"


Долучайтесь до нас в Instagram , Telegram та facebookна Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: