Можливості нового модулю – Звітність до НБУ для небанківських установ

Можливості нового модулю – Звітність до НБУ для небанківських установ

Доброго дня, шановні колеги!

Сьогодні ми з Вами поговоримо про новий функціонал програми “M.E.Doc”, який було додано в останньому оновлені 11.02.014 – це “Звітність до НБУ”

З 1 липня 2020 року усі небанківські фінустанови мають подавати звітність за другий квартал 2020 року до НБУ тільки в електронному вигляді. Ця звітність має подаватись відповідно до структури звітів, вимог та контролю, що встановлені регулятором.

 


Читайте також:

Пошук бланків звітів у програмі «M.E.Doc»

День бухгалтера - як відмічають та з чим його їдять у світі?

Обмін договорами в електронному вигляді

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram або ж:

 


 

Зверніть увагу! Граничний строк подачі звітності до НБУ за другий квартал 27.07.2020 року.

Задля Вашої зручності в програмі “M.E.Doc” вже реалізовано роботу з цими звітами у зручному та звичному для Вас вигляді. Одразу в “Реєстрі звітів” у Вас є змога швидко знайти необхідний бланк та заповнити його.

Для початку роботи з новим модулем необхідно зробити легкі попередні налаштування. Перейдіть в розділ “Адміністрування” – “Параметри системи”“Налаштування API НБУ” - в цьому розділі Вам необхідно вказати авторизаційні дані до сайту НБУ і “Перевірити з'єднання”. (Мал.1)

Мал.1

Для отримання авторизаційних даних небанківська фінансова установа (далі - НФУ) має надіслати на адресу Національного банку засобами поштового зв’язку лист у паперовій формі з інформацією за шаблоном. Скановану копію цього листа НФУ має надіслати на електронну адресу Департаменту статистики та звітності Національного банку України: zvit@bank.gov.ua. 

Після отримання інформації від НФУ Національний банк надсилає на адресу електронної пошти, зазначену у листі, логін і пароль, які використовуються НФУ для входу на веб портал. Вказана в листі НФУ адреса електронної пошти буде використовуватись для обміну повідомленнями між Національним банком та установою з питань подання звітності.

Також Вам необхідно налаштувати комплект підписів до цього звіту. Це можна зробити у вкладці “Підпис”.

Після виконання попередніх налаштувань можемо переходити до створення та заповнення необхідних звітів. Нові бланки знаходяться в звичному для Вас розділі “Реєстр звітів”“Звітність НФУ до НБУ”. (Мал.2)

Мал.2

Зверніть увагу! Ця звітність є квартальною, щоб знайти необхідні бланки оберіть правильно період, наприклад “Квартал ІІ”.

Після створення бланку Ви матимете можливість швидко заповнити звіт використавши довідники, що запропоновані програмою. 

Далі робота з новими звітами до НБУ нічим не відрізняється від роботи зі звичними звітами. Після заповнення звіту Ви можете його перевірити, підписати і відправити. Після відправки звіт з'явиться у Вашому особистому кабінеті на сайті НБУ. Його не треба вручну завантажувати.
Через деякий час, коли звіт буде прийнято - Ви отримаєте звичайну квитанцію з відповідями.

 

Також хочемо звернути Вашу увагу на простоту, зручність та швидкість роботи з новим модулем. 

В “M.E.Doc” нові звіти реалізовані в звичному для Вас вигляді, з автоматичними перевірками ролей та довідниками. На сайті НБУ Вам довелося би завантажувати три окремих файли з вимогами, контролями та необхідними полями і в вручну формувати і перевіряти ці звіти в Excel-файлах. 

Програмне забезпечення “M.E.Doc” дозволяє найшвидше та найпростіше відправити подібні звіти до НБУ і не втрачати дуже велику кількість часу на формування, перевірку та завантаження їх вручну.

 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ЗВІТНІСТЬ ДО НБУ У “M.E.DOC”

 

 

 

Автор: Володимир Міненко, кваліфікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh
Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: