«M.E.Doc.Облік акцизного податку»

«M.E.Doc.Облік акцизного податку»

У програмі «M.E.Doc» для виробників і реалізаторів підакцизних товарів створений окремий модуль «M.E.Doc.Облік акцизного податку». Цей модуль виконано для роботи з системою електронного адміністрування реалізації палива і користування товарно-транспортними накладними. 


Вам також може бути цікаво:

Отримання ліцензії на зберігання пального: як це зробити в M.E.Doc

ТОП-7 ресурсів, де можна отримати е-послуги з КЕП: від оформлення ФОПу до виписки рецепта лікарем

Робота КЕП в модулі РРО

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до насшого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Ліцензія дає можливість:

– створити акти інвентаризації; 
– обмінятися акцизними накладними з контрагентами; 
– формувати запити і отримувати витяги на них;
– робити звірку з ЄРАН;
– реєструвати ліцензії (спирт, алкоголь, тютюн); 
– створювати та реєструвати товарно-транспортні накладні, друкувати їх та обмінюватися з контрагентами; 
– реєструвати АН в ЄРАН.

Для роботи з акцизними документами призначений розділ «Облік акцизного податку», який знаходить в головному меню. (Мал. 1)

Мал. 1

 Розглянемо детальніше основні модулі

«Реєстри акцизних документів (пальне)/(спирт етиловий)». 

Цей модуль надає можливість створення, редагування та збереження акцизних документів з подальшою реєстрацією їх в ДПС та обміну з контрагентами. Також у розділах зберігаються документи, які отримані від ДПС. 
 

«Реєстр ліцензій (пальне)» 

Модуль потрібен для створення та збереження документів відносно ліцензій, які пов'язані з виробництвом, зберіганням, оптовою та роздрібною торгівлею пальним, їх створення та подача у ДПС. 
 

«Звірка документів з ЄРАН (пальне)/(спирт етиловий)» 

Призначений для звірки кількості документів, які зареєстровані на вашу установу в ЄРАН з кількістю документів, які є у програмі. Запити та витяги до них можна переглянути у розділі «Головне меню» - «Довідки державних органів» - «Інформаційна довідка»
 

«Реєстр ліцензій (спирт, алкоголь, тютюн)» 

Потрібен для створення, редагування та збереження документів щодо ліцензій, які пов'язані з виробництвом, зберіганням, оптовою та роздрібною торгівлею спиртом, алкогольними та тютюновими виробами. Для створення та відправлення їх у ДПС. Також у даному розділі зберігаються документи, які Ви отримали від ДПС.
 

«Реєстр ТТН (спирт, алкоголь)» 

Призначений для роботи з ТТН, дозволяє відправити ТТН в ДПС та обмінюватися ТТН з контрагентами, використовуючи електронну пошту.
 

«Довідники»

У даному модулі відображаються загальні довідники, які використовуються програмою при заповненні певних полів. Деякі розділи в довідниках доступні для редагування, а деякі ні. Це зроблено тому, що довідники, в яких не має можливості вносити коригування, змінюються при оновленні програми та є законодавчо встановлені та завірені.
 

«Господарські одиниці/Акцизні склади» 

Необхідний для зберігання інформації стосовно господарських одиниць користувача, у яких використовуються реєстратори розрахункових операцій. Довідник містить дані господарських одиниць, що мають статус акцизного складу. Якщо перший раз відкрили довідники, то там не буде записів.

 

Отже, модуль «M.E.Doc.Облік акцизного податку» необхідний для організацій, які займаються оптовою і роздрібною торгівлею пальним і етиловим спиртом. Він зручно поділений на окремі розділи, які дозволяють легко подавати документи в систему електронного адміністрування реалізації палива та спирту етилового і користуватися ТТН. 

Сподіваємось, наша інформація  була корисною для Вас!

 

ПРИДБАТИ M.E.DOC

 

Автор: Ольга Бондаренко – сертифікований спеціаліст ГК "Інтелектуальний сервіс"


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh


Залишайте свої коментарі!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: