Нюанси роботи з запитами в ЄРПН

Нюанси роботи з запитами в ЄРПН

Як зрозуміти, чи всі податкові документи Вам відправили контрагенти? Чи знаєте Ви як можна завантажити у «M.E.Doc» усі зареєстровані податкові накладні та розрахунки коригування? Яким чином прискорити цей процес?

Ви можете скористатися зручним функціоналом програми «M.E.Doc»«Звірка документів з ЄРПН», який призначений порівнювати кількість зареєстрованих в ЄРПН та наявних в програмі документів певної установи.

За допомогою модуля «Звірка документів з ЄРПН» Ви можете:

  1. визначити документи, які відсутні в програмі,
  2. відправити запити одразу за декілька днів або місяць,
  3. отримати витяги та документи, натиснувши «Прийом пошти» у модулі,
  4. переглянути отриману інформацію, натиснувши «Відкрити витяг з ЄРПН».

На початку роботи необхідно обрати фільтр «За період» або «За інтервал» за який буде відправлено запити та натиснути «Оновити інформацію». Автоматично, при відкритті розділу, буде встановлено фільтр «За інтервал» ─ минула дата, а максимальний термін, який можна обрати, ─ 31 день.


Читайте також:

Як відобразити інформацію про підписантів у програмі «M.E.Doc»?

Спрощена робота з ЄСВ у програмі «M.E.Doc»

Кому потрібні ПРРО та коли ними користуватись

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram,
звертайтесь з питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger


Обравши потрібний період потрібно натиснути «Відправити запити в ЄРПН». Модуль за кожен обраний день автоматично підраховує кількість зареєстрованих вхідних та вихідних документів в ЄРПН згідно витягів та у програмі «M.E.Doc» (крім тих, що знаходяться у розділі «Корзина» у «Реєстрі податкових документів») та формує і відправляє потрібний запит. 

Спершу відправляємо запити «На дату», якщо немає витягу з ЄРПН щодо кількості зареєстрованих документів.

«За списком» з ознакою «Імпорт документу з квитанцією» відправляємо, якщо є витяг та кількість документів в «M.E.Doc» і в ЄРПН не рівна. (Мал. 1)

 

Мал. 1

 

Якщо після отримання витягу в порівняльній таблиці по звірці кількість зареєстрованих податкових документів не співпадає, потрібно повторно «Відправити запити в ЄРПН» та обов’язково прийняти повідомлення. (Мал. 2)

 

Мал. 2

 

У будь-який час Ви можете переглянути наявний витяг за попередні дні, обравши рядок та натиснувши «Відкрити витяг з ЄРПН». Також усі запити та витяги до них дублюються у розділі «Довідки державних органів» - «Інформаційна довідка». (Мал. 3)

 

Мал. 3

 

Отже, перший раз відправляєте запит в ЄРПН та приймаєте пошту. Якщо кількість документів не співпадає ─ відправляєте запит повторно, після чого знову отримуєте повідомлення і відсутні податкові документи.

Зверніть увагу! Всі запити, які були відправлені через модуль «Звірка документів з ЄРПН» і витяги по ним також відображаються у розділі «Інформаційна довідка», тому у розділі «Картка підприємства» коректно мають бути заповнені поля ─ код ЄДРПОУ, назва підприємства, ІПН, електронна адреса, код і назва податкової інспекції.

Якщо Ви отримали витяг і кількість зареєстрованих документів однакова, у програмі буде відсутня клавіша «Відправити запити в ЄРПН».

Запит відправлений за поточну або наступну дату буде не актуальним.

У модулі «Звірка документів з ЄРПН» окремою закладкою виділено «Журнал подій», у якому детально відображаються виконані події та роботи. (Мал. 4)

 

Мал. 4

 

Ми розглянули основні моменти та нюанси під час роботи з модулем «Звірка документів з ЄРПН». 

Якщо у Вас залишились питання, можете переглянути детальну інформацію по роботі з даним модулем у розділі «Виклик довідки».

При виникненні запитань, звертайтесь за консультацією до чатботу в Телеграм.

КУПИТИ M.E.DOC

Слідкуйте за новими публікаціями та дізнавайтесь більше!

 Гарного дня!

 

Автор: Москівець Альона, сертифікований спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок 
#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: