Як почати роботу з СОТА Каса?

Як почати роботу з СОТА Каса?

Ключові слова: реєстрація каси, КЕП, об'єкти оподаткування, господарська одиниця

Якщо ви тільки починаєте роботу з СОТА Каса і не реєстрували до цього інші програмні РРО, ми розповімо, що потрібно для початку роботи з касою.


Входимо до сервісу СОТА Каса

По-перше: перейдіть до СОТА за адресою https://sota-buh.com.ua/account/login

Оберіть для входу варіант "СОТА Каса" та авторизуйтесь кнопкою "Увійти за допомогою особистого ключа".

Увійдіть в розділ "Мої організації", відкрийте картку вашого підприємства та внесіть коректні дані в усі обов'язкові поля.


Читайте також:

Програмний РРО СОТА Каса: кейс впровадження на підприємстві "ТОРГОВИЙ ДІМ "ПРОЗЕРПІНА"

Як ПРРО допоміг заощадити? Кейс від кафе-кав’ярні Biella Caffe

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, звертайтесь з питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger


Відправляємо необхідні форми

По-друге: в розділі "Каса" зареєструйте господарську одиницю (форма 20-ОПП, якщо вона раніше не реєструвалась), програмний РРО (форма 1-ПРРО) та електронний підпис касира (Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа). Далі розглянемо детальніше.


Реєстрація господарської одиниці

ВАЖЛИВО: Переконайтесь в тому, що ви реєстрували свої господарські одиниці чи об'єкти оподаткування, на яких буде встановлено РРО.

Для цього з ключем електронного підпису увійдіть до електронного кабінету платника: https://cabinet.sfs.gov.ua/

В розділі "Облікові дані платника" перегляньте пункт "Відомості про об'єкти оподаткування".

Якщо тут є коректний запис про вашу господарську одиницю - одразу переходьте до наступного кроку та реєструйте програмний РРО. Але якщо дані в розділі "Облікові дані платника" відсутні або вказані некоректно, то перейдіть в "СОТА Каса" в розділ "Документи", створіть, заповніть, підпишіть та надішліть до ДПС форму 20-ОПП. В даній формі повинні бути актуальні дані про об'єкт оподаткування, на якому працюватиме РРО.


Реєстрація програмного РРО

В розділі "Каса" натисніть "Додати касу". Створену форму 1-ПРРО заповніть, підпишіть та надішліть до ДПС. 

ВАЖЛИВО: для коректного заповнення форми користуйтесь інформацією, що вказана в Електронному кабінеті платника: розділ "Облікові дані платника", пункт "Відомості про об'єкти оподаткування". Значення для полів форми можна скопіювати з цього розділу.


Реєстрація КЕП касира (касирів)

В розділі "Каса" натисніть "Додати касира".Оберіть сертифікат касира та заповніть створене "Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа". Далі перевірте, підпишіть та відправте до ДПС.


Перевіряємо всі налаштування

По-третє: переконайтесь, що ви всі форми зареєстрували вірно. В розділі "Документи" перевірте прийняття в ДПС надісланих форм: у колонці "Стан" значення по документах повинно бути "Прийнятий". Якщо значення "В дорозі" - дочекайтесь квитанцій про прийняття. А якщо якісь із форм зі статусом "Не прийнятий" - виправте помилки та надішліть документ повторно. 

Коли всі форми зареєстровані в ДПС — отримайте екземпляр програмного РРО: в розділі "Каса" натисніть "Оновити список кас". Буде виконана синхронізація з ДПС і каса відобразиться в цьому ж вікні.

От і все, можна працювати з касою! 

Виконавши вірно всі підказки статті, ви можете почати роботу з касою протягом кількох годин!

Детальніше про "СОТА Каса"

 

Автор: Віктор Малюк, сертифікований спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: