Додаємо нове підприємство у M.E.Doc

Додаємо нове підприємство у M.E.Doc
Ключові слова: заведення підприємства, налаштування, картка підприємства
 

Щодня нам надходить безліч питань від користувачів і ми з вами розглядаємо найцікавіші та найпопулярніші.

Останнім часом досить поширеним було питання щодо особливості заведення нових підприємств та заповнення необхідних розділів для коректної подачі звітів та роботи з програмою «M.E.Doc»!
 

Заводимо підприємство

Для того, щоб додати підприємство до програми «M.E.Doc» потрібно на екрані «Вибір установи» натиснути на кнопку «+» та обрати пункт «Реєстрація нового підприємства» (Мал. 1.1).


Мал. 1

Далі нам потрібно вказати чи є в наявності сертифікати КЕП та обрати тип установи: «Юридична особа» чи «Фізична особа-підприємець». Різниця у заповнені буде складатися лише у внесені коду ЄДРПОУ та назви підприємства або ІПН та ПІБ. 

Обов’язково потрібно завести юридичну адресу, в якій треба заповнити всі поля згідно виписки з ЄДР (Мал. 1.2).

Далі заповнюємо дані щодо Податкової служби (Мал. 1.3) та Пенсійного фонду. 

Тепер поля «Код території КОАТУУ», «КВЕД» та «Орган Держ. Реєстрації»
(Мал. 1.4).

Зверніть увагу, що обраний код повинен відповідати даним юридичної адреси!

Останнім кроком ─ завантажуємо ліцензію (при наявності підключення до інтернету), перевіряємо стан ліцензії, та натискаємо «Далі» (Мал. 2).


Мал. 2

Все, організація заведена! Залишається тільки увійти до цієї організації та заповнити всі необхідні дані у картці підприємства.
 

Заносимо додаткові дані

Без коректно вказаних даних у картці підприємства подати звіти у контролюючі органи не вдасться. 

Тому, заходимо у «Довідники» - «Картки Підприємства». Тут ми можемо внести зміни до даних підприємства стосовно будь-якого розділу програми. 

Далі переходимо на вкладку «Додатково», де потрібно заповнити додаткові дані для ФСС (Мал. 3).


Мал. 3

ФСС з ТВП:
1. Реєстраційний № в ФСС – сюди заносимо реєстраційний номер страхувальника в ФСС.
2. Поля Рахунок та МФО – заповнюється номер рахунку та МФО ФСС. 

ФСС України:
1. Реєстр. № в Фонді – реєстраційний номер роботодавця у ФСС.
2. Районне відділення – найменування районного відділення ФСС. Виберіть із підключеного довідника Відділення ФСС України.
3. Рахунок – номер рахунку у ФСС.
4. МФО – МФО рахунку у ФСС. Треба обрати з довідника Банки.
5. Назва банку – назва банку, в якому відкрито рахунок. 

Оберіть із підключеного довідника «Банки» та натискаємо кнопку «Зберегти» після заповнення розділу.
 

Перевіряємо налаштування

На прикладі звіту для ФСС переглянемо автоматичне заповнення полів з картки підприємства. 

Переходимо до самих звітів за шляхом «Звітність» - «Реєстр звітів» (Мал. 4.1).


Мал. 4

У розділі «Реєстр звітів» обираємо потрібний період та натискаємо «Файл» - «Створити звіт». Обираємо з правого віконця потрібну групу бланків та переглядаємо перелік доступних бланків для формування та заповнення.

Зверніть увагу на колонку «E-mail»!

Наявність відмітки в цьому полі свідчить про те, що цей бланк можна сформувати, роздрукувати або подати через програму «M.E.Doc» у контролюючий орган на реєстрацію (це стосується усіх груп бланків) (Мал. 4.3). 

Відсутність відмітки – дає можливість сформувати, заповнити та роздрукувати для подачі у паперовому вигляді або для внутрішнього обліку (Мал. 4.2). 

Неможливість подавати деякі бланки через програму обумовлюється тим, що шлюз контролюючого органу ще не налаштовано під прийом цих форм.  При появі можливості прийому нових звітів в електронному вигляді з боку шлюза та появі відповідних бланків, функціонал програми доповнюється через оновлення.

На прикладі бланку «Заява-розрахунок», при формуванні можемо побачити автоматично заповнені поля, які ми заповнювали раніше, у картці підприємства (Мал. 4.4).
 

Отже, з програмою «M.E.Doc» ви можете формувати чималу кількість звітів до різних контролюючих органів та бути впевненим, що бланк, який ви заповнюєте, актуальний. Крім того, більшість полів, при правильному заповненні картки підприємства, заповнюються автоматично.

Сподіваємось, що тепер питань щодо налаштування нових підприємств не залишилось!

Але якщо такі є, звертайтеся на нашу лінію технічної підтримки чи до чат-ботів в Telegram та Messenger. Наші кваліфіковані спеціалісти з радістю вам допоможуть. 

 

Автор: Тетяна Оболонська, сертифікований спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: