Шаблон первинних документів: як відредагувати?

Шаблон первинних документів: як відредагувати?
Ключові слова: скопійований бланк, додати поле, документообіг
 

Ми впевнені що, у багатьох з вас була така ситуація, коли сподобався якийсь шаблон документу і ти вже збираєшся з ним працювати... Але в ньому не підходить якесь поле або присутній зайвий, непотрібний параметр. 

В цьому матеріалі ми розповімо, як можна відредагувати такий документ і переробити його під себе. 

Починаємо роботу з шаблонами

Щоб відкрити інструмент для редагування та створення власних шаблонів, потрібно перейти у розділ «Первинні документи», а потім в «Шаблони первинних документів» (Maл. 1).


Maл. 1

У вікні зліва «Шаблони документів» обираємо той шаблон, який потрібно відредагувати. Наприклад, оберемо: «Акт наданих послуг» (Maл. 2).


Maл. 2
 

Копіюємо шаблон

Обраний документ потрібно скопіювати, бо редагувати ми можемо лише копії стандартних документів. 

Під час копіювання програма попросить нас заповнити код, найменування, тип та групу документа. А також налаштовуємо атрибут документу, якщо це потрібно (Maл. 3).


Maл. 3

Ось після цих дій нам і відкриється скопійований бланк, який ми вже можемо переробити так, як нам хочеться.
 

Вносимо зміни до шаблону

Ми можемо видалити або вставити якусь таблицю, стовпець чи рядок в шаблон документу. Це можна зробити у вкладці «Таблиця»«Видалити» або «Таблиця»«Вставити»

Також ми можемо видаляти активні поля (в які потрібно вносити дані чи де буде відображатись якась інформація) завдяки кнопці «Видалити», що знаходиться на панелі інструментів у вигляді червоного хрестика. (Maл. 4).


Maл. 4

Ще ми можемо відредагувати та переналаштувати наявне поле. 

Для цього необхідно обрати поле мишкою, після чого з правого боку відкриється вікно «Властивості поля». Де і можна змінити найменування, ідентифікатор, тощо (Maл. 5).


Maл. 5

А для того, щоб створити своє поле, можна використати один із наступних способів:

  1. В меню «Правка» обрати команду «Створити»«Створити поле».
  2. Кнопка «Створити»«Створити поле» на панелі інструментів.
  3. Вибрати команду «Створити поле» на панелі справа «Структура шаблонів» і перетягти нове створене поле в шаблон бланку. 

Найлегшим способом буде скористатись пунктом «Структура шаблонів» або «Структура системи» та перетягти на місце, яке нам потрібно (Maл. 6).


Maл. 6

А завдяки функції «Отладка» ми можемо подивитись як виглядатиме шаблон у звичайному вигляді, при створенні його вже в «Реєстрі первинних документах». Якщо нас все влаштовує зберігаємо зміни завдяки кнопці «Зберегти» та закриваємо редагування хрестиком вгорі справа.
 

Створюємо оновлений шаблон

Тепер в «Реєстрі первинних документів» ми можемо створити наш новий, відредагований за нашим бажанням шаблон документа та використовувати його в електронному документообігу з контрагентами (Maл. 7).


Maл. 7

Але якщо у мас щось не вийде, або ви хочете отримати більш детальну інформацію щодо створення та редагування шаблонів?

Звертайтесь до нас на лінію консультацій або ж пишіть нам до чат-боту в Telegram

Ми обов’язково надамо всю необхідну інформацію та відповімо на всі питання! 

 

Автор: Назар Кириченко, сертифікований спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: