Як автоматизувати роботу з ПДВ в M.E.Doc?

Як автоматизувати роботу з ПДВ в M.E.Doc?
Ключові слова: реєстрація ПН, реєстраційний ліміт, запити до ЄРПН, Декларація з ПДВ
 

На кінець та середину місяця на бухгалтери відчувають найбільше навантаження щодо роботи з податковими накладними, адже саме тоді завершується термін подання первинки за останню половину місяця. В ці дні потрібно все перевірити та переконатись, що всі податкові накладні вивантажено з облікової системи та зареєстровано.

Прикро, коли помічаєш не зареєстровані накладні в останній день подачі. І їх всі треба експортувати, потім завантажити в програму для звітування, перевірити чи все передалось, підписати, відправити до ДПС та сподіватись, що все пройде без проблем. 

А що там з податковим лімітом? Ще й не всі податкові зареєструвались? 

Страшно? Не те слово!

Все! Давайте забудемо такі випадки як нічні жахіття! Як? Спробуємо досягти максимальної автоматизації та синергії за допомогою модулів програми M.E.Doc.

Сьогодні поговоримо про модулі «Інтеграція з обліковими системами» та «Облік ПДВ».

 

Модуль «Інтеграція з обліковими системами»

Уявимо наступну ситуацію: ми маємо облікову програму (ISpro,1С чи іншу) та програму M.E.Doc. Потрібно експортувати податкові накладні, наприклад, з 1С та імпортувати їх до M.E.Doc для відправки на реєстрацію.

І от саме на перенесення купи документів можна зайняти чимало часу! 

Звичайно мова не про підприємців, що реєструють декілька податкових на місяць. В таких випадках і облікова програма не завжди потрібна.

Маються на увазі організації, що в день реєструють податкові десятками чи навіть сотнями. Ось де відчуваєш повну «насолоду», особливо коли відсутня хоча б мінімальна автоматизація процесів.

Тому, якщо у вас на підприємстві обіг ПН та РК суттєвий, даний модуль був створений для вас!
 

Що ж пропонує M.E.Doc?

За допомогою модулю «Інтеграція з обліковими системами» можна об’єднати програму M.E.Doc та вашу облікову систему і тепер можна передавати первинку, податкові накладні і навіть регламентовану звітність між програмами всього у декілька кліків.

До того ж, розробники у останньому оновленні «Інтеграції» порадували користувачів можливістю передачі об’єднаної звітності. 

Раніше об’єднати з M.E.Doc можна було тільки програму 1С, але тепер, за допомогою спеціального API, працювати можна з будь-якою обліковою системою.

Здавалося б, нічого складного, але скільки часу вдасться заощадити!..

А що там з іншим модулем?

 

Модуль «Облік ПДВ»

Звісно ж модуль дозволяє реєструвати ПН та РК, але це було б занадто просто.

Модуль доповнено функціями, що пришвидшують та полегшують роботу.


По-перше, це звірка з реєстраційним лімітом, а точніше калькулятор реєстраційного ліміту. На скільки він корисний?

Отримати довідку про ліміт можна раз на добу і вже потім самостійно робити розрахунки, стосовно ліміту впродовж дня.

У випадку ж з M.E.Doc, програма робить запит, отримує відповідь і в разі реєстрації чи отримання зареєстрованих накладних калькулятор самостійно віднімає чи додає необхідну суму ПДВ. 

Тобто, ви завжди в курсі актуального ліміту, який ще й дублюється прямо в Реєстрі первинних документів. 

Зручно? Однозначно!
 

Йдемо далі! Автоматична звірка з ЄРПН

Фактично, це відправка запитів за датою та списком, проте за допомогою однієї звірки можна отримати відомості за потрібну кількість днів. 

Так, не потрібно відправляти запити по кожному дню окремо.

Переходите в підрозділ модулю «Облік ПДВ», далі «Звірка документів з ЄРПН», обираєте період та натискаєте на кнопку «Відправити запит в ЄРПН». Через декілька хвилин натискаєте «Прийом пошти», після чого всі витяги за кожний день обраного періоду прийдуть в М.E.Doc.

Таким чином ви зможете порівняти кількість зареєстрованих накладних в реєстрі та тих, що наявні у вас в програмі.

Якщо ж якість накладні відсутні – повторно натискаємо на кнопку «Відправити запит в ЄРПН» (автоматично формуються та відправляються всі потрібні запити за списком). Тепер всі відсутні витяги разом з податковими накладними будуть надіслані вам в програму (не забудьте прийняти пошту).

Також для зручності модуль передбачає можливість автоматичного створення Декларації з ПДВ на основі Реєстру виданих та отриманих податкових накладних.

Що ж, можна отримати досить корисний функціонал та можливості.

А чи доповнювати класичний модуль «Звітність» модулями «Облік ПДВ» та «Інтеграція» вирішувати тільки вам. Але як можна автоматизувати роботу з ПДВ ви вже знаєте.

Також дивіться наші відеоматеріали по даним модулям на нашому youtube-каналі.
 


 

Виникло якесь питання? Саме час написати його в один з наших чат-ботів на сайті, в Telegram чи Messenger.

 

Автор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: