Як торгувати в умовах вимкнення електроенергії

Як торгувати в умовах вимкнення електроенергії

            Враховуючи, яка ситуація зі світлом була минулої зими в Україні, однією з найважливіших проблем для торгового бізнесу стали вимкнення світла. Сподіваємося на краще, але ми хочемо допомогти підприємцям, тому підготували матеріал про те, як здійснювати торгівлю у разі відключення світла.

            Що регламентує законодавство?

            Закон України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”
           Стаття 5. На період виходу з ладу реєстратора розрахункових операцій (РРО) та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій (КОРО) та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного реєстратора розрахункових операцій.
           На період виходу з ладу програмного реєстратора розрахункових операцій (ПРРО) проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей.
           На період відсутності зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером контролюючого органу проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу.
           Суб’єкт господарювання може використовувати фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, не більше 168 годин протягом календарного місяця.

           Отже, якщо у Вас вимкнули світло або зник інтернет, ви можете продовжити торгівлю в режимі офлайн. Для цього група компаній “Інтелектуальний сервіс” пропонує рішення від розробника Lincos Group програмний реєстратор розрахунково-касових операцій Cashalot, що може працювати в “офлайн” та підходить для будь-якого бізнесу.

           Що потрібно, щоб працювати в “офлайн режимі” Cashalot?

           По-перше, у Вас повинен бути зареєстрований:

  • об'єкт оподаткування, через який проводиться діяльність (форма №20-ОПП);
  • програмний реєстратор розрахункових операцій - каса (форма №1 ПРРО);
  • кваліфікований/удосконалений сертифікат відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО - касир (форма № 5-ПРРО).

Всі ці форми можна подати з ПРРО Cashalot!

           По-друге, суб’єкту господарювання в формі №1-ПРРО потрібно вказати, що “ПРРО може працювати в режимі офлайн”.
           По-третє, Вам потрібна ліцензія на ПРРО Cashalot.

           Які переваги використання ПРРО Cashalot за відсутності електроенергії чи інтернету?

           По-перше, ПРРО Cashalot попередить користувача відповідним повідомленням “Відсутній зв’язок з сервером ФСКО” та запропонує виконати перехід в офлайн режим;
           По-друге, в ПРРО Cashalot є лічильник, який підраховує скільки часу працювала каса в оффлайн режимі (не більше 36 годин поспіль та 168 годин протягом календарного місяця);
           По-третє, ПРРО Cashalot має мобільний застосунок, який входить у вартість ліцензії та не потребує від користувача додаткової оплати. Його можна встановити на смартфон або планшет, з операційними системами Android чи iOS, як основний чи резервний варіант роботи каси;
           По-четверте: в офлайн режимі роботи ПРРО Cashalot доступна необмежена кількість чеків;
           По-п’яте: ПРРО Cashalot автоматично перейде в режим онлайн (при наявності мережі інтернет та доступності фіскального серверу каса) та передасть всі документи про касові операції створені в офлайн. 

           Дізнайтеся більше про ПРРО Cashalot в нашому Контакт Центрі.

Автор: ШЕХАНІН Євген, провідний спеціаліст ГК “Інтелектуальний сервіс”.

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: