Приклад використання електронного ключа | ЦСК "Україна" 2024

Приклад використання електронного ключа | ЦСК "Україна" 2024

Кваліфікований електронний підпис має таку ж юридичну силу, як і власноручний підпис, та має презумпцію його відповідності власноручному підпису (П.4 ст. 18 ЗУ №2155-VII від 5.10.2017 р.)

Сфера використання електронного підпису, у наш час, доволі широка. З його допомогою ми подаємо звіти в контролюючі органи, підписуємо декларації, фіскалізуємо чеки, підписуємо петиції, тощо. Але трапляються і нестандартні випадки.

Приклад 1: Електронний підпис для роботи в службі таксі

В грудні 2023 року до нашого офісу в м. Одеса звернувся водій служби таксі за допомогою. На його робочому віртуальному гаманці були кошти, які він хотів перевести на свою банківську картку. Для цього потрібно було верифікувати аккаунт водія в застосунку. Відповідно, верифікація відбувалась за допомогою КЕП. Клієнт ще жодного разу не стикався з таким і вперше чув, що таке електронний підпис.

Для оформлення електронного підпису достатньо було мати оригінал паспорту, ідентифікаційний код та будь-який USB-накопичувач. У клієнта всі документи були, але не було з собою флешки. Ми запропонували зберегти КЕП на його мобільний телефон, оскільки файл зберігається тільки на носієві користувача. Вказавши всю необхідну інформацію до заявки на сертифікат для КЕП, ми швидко та без проблем оформили електронний підпис.

Упевнившись, що КЕП збережено та активовано, ми допомогли клієнту пройти повну верифікацію його аккаунту в системі служби таксі, виконавши такі дії:

  1. Разом з клієнтом з його мобільного телефону перейшли за посиланням, яке було надано для верифікації, додали скановані документи водія.
  2. Серед переліку надавачів ЦСК вибрали КНЕДП ТОВ "Центр сертифікації ключів Україна".
  3. Обрали файл електронного підпису з папки на телефоні, куди перед цим його було збережено. Клієнт ввів пароль до свого КЕП, який він вносив при його генерації.

Верифікація пройшла успішно! Щоб впевнитись, що ми все зробили вірно, клієнт одразу звернувся до технічної підтримки служби таксі, де йому підтвердили успішне виконання наших дій.

Таким чином, приблизно за 20 хвилин (а то і менше), ми задовільнили потребу Клієнта в повному обсязі! Клієнт задоволений та був дуже вдячний, що його питання вирішилось.

Приклад 2: Захищений електронний підпис для участі в тендері

Днями, до нас в офіс в м. Суми завітав підприємець зі словами "Дівчата, допоможіть, тендер горить, не можу підписати". Наші спеціалісти одразу почали з’ясовувати деталі даного питання. Виявилося, що клієнту потрібен саме КЕП на захищеному носієві, для роботи на тендерному майданчику, як то кажуть "Потрібно було ще на вчора". Стало зрозуміло, що токен клієнту не підходить, бо потрібно завжди носити з собою цю флешку (яку можна десь забути чи загубити), та щоб застосувати такий підпис, потрібен тільки комп’ютер чи ноутбук з USB-портом — це не дуже зручно для нього. Підприємцю доводиться працювати на різних гаджетах, оскільки він не має постійного робочого місця.

Тож, ми запропонували оформити КЕП на хмарному захищеному носієві - CloudKey. Для оформлення даного підпису потрібно було тільки надати паспорт та код підприємця і вже через півгодини сертифікат було активовано. Далі ми допомогли встановити мобільний застосунок на телефон, завантажити сертифікати, тому підприємцю з легкістю вдалося підписати тендер. Клієнт був дуже задоволений даним рішенням, адже ключ завжди доступний для користувача і підписати будь-які документи можна навіть зі смартфона.

Ми з впевненістю можемо сказати, що хмарний захищений носій - чудове рішення для бізнесу. CloudKey зберігає КЕП у хмарі, а власник має доступ до свого ключа 24/7. Доводиться постійно враховувати всі фактори, які можуть вплинути на підписання документів та затягнути процеси погодження у часі. З хмарним ключем таких проблем не існує.

Ми вдячні Клієнтам за довіру та цікаві питання! 

Придбати електронний підпис

Записатися в е-чергу для отримання електронного підпису

Лінія консультацій ГК "Інтелектуальний сервіс"

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: