Із 1 вересня 2020 року зросте мінімальна зарплата — прийнято Закон

Із 1 вересня 2020 року зросте мінімальна зарплата — прийнято Закон

6 серпня президентом був зареєстрований законопроект №3963 "Про внесення змін  Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (законопроект № 3963), яким пропонується підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 5000 гривень - з 1 вересня 2020 року.

ВРУ в цілому ухвалила Закон, завдяки якому підвищать мінімальну зарплату із 1 вересня.

Тож із 1 вересня 2020 року мінімальна зарплата зросте:

  • у місячному розмірі із 4723 грн до 5000 грн;
  • у погодинному розмірі із 28,31 грн до 29,20 грн.

 

Напередодні Президент назвав три етапи підвищення мінімальної зарплати. Упродовж 2021 року також обіцяють збільшити мінімальну зарплату із 1 січня до 6000 грн, із 1 липня до 6500 грн. Проте таке рішення можливе лише при ухваленні законопроекту про Державний бюджет України на 2021 рік. Даний документ Уряд має зареєструвати у ВРУ до 15 вересня.


Читати також:

Форма № 1-ОПП vs повідомлення про головбуха

Перевірки Держпраці та відповідальність за виявлені порушення

За несплату ЄСВ під час карантину до ФОПів може застосовуватися адмінштраф

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь

з будь-якими питаннями до Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Водночас вже ухвалений Закон зобов'язує Уряд з 1 вересня 2020 року підвищити розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду ЄТС.

Зокрема, із 1 вересня 2020 року посадовий оклад (тарифну ставку) працівника І тарифного розряду ЄТС підвищать до 2 225 грн. Деталі проекту постанови КМУ переглядайте у новині.

Завдяки збільшенню мінімальної зарплати в 2020 році близько 1,7 млрд грн додатково отримає Пенсійний фонд і ще 1,2 млрд грн податку на доходи фізосіб розподіляться між місцевими бюджетами і держбюджетом, заявили в Мінфіні.

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови парламенту Дмитру Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня і закликав нардепів підтримати законопроект про збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

"Упевнений, що депутати проголосують за законопроект, поданий від президента, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми - збільшення з 2021 до 6 тисяч гривень. І протягом 2021 буде третя частина - ми збільшимо до 6, 5 тисяч гривень ", - заявив президент.

Голова Комітету Верховної ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в коментарі виданню  РБК- Україна розповів, що підвищення до 5 тисяч мінімальної зарплати не буде мати будь-якого негативного впливу ні на економіку, ні на інфляцію.

"Це зважене рішення. Якщо говорити про підвищення до 6,5 тисячі в наступному році - це треба ще дискутувати", - сказав він.

Слідкуйте за новинами, щоб не пропустити важливі зміни.

 

За матеріалами: Бухгалтер.ua, Экономическая правда, РБК-Україна

Редактор: Ковальова Альона, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс


Долучайтесь до нас в Instagramfacebook та Telegram на Вас чекають:

  • корисні лайфхакиenlightened
  • актуальні новиниyes
  • та розважальна рубрикаlaugh

 

Читайте також: