До порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних внесуть деякі зміни

До порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних внесуть деякі зміни

ДПСУ на своєму сайті повідомляє про оприлюднення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних».

Проєкт постанови Кабміну «Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» (далі – проєкт постанови) розроблено з метою приведення Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1246, у відповідність до законів України від 05.10.2017 р. № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги», від 16.01.2020 р. № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» та з урахуванням постанови КМУ від 18.12.2018 р. № 1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України».


Читати також:

Бізнес проти податкових змін, які підготував Уряд

ПДВ-пільги: як заповнити уточнюючий розрахунок у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок?

ДПСУ затвердила нові довідники податкових пільг

Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


Розробником проєкту постанови є Державна податкова служба України.

Проєктом постанови пропонуються зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, зокрема щодо:

1. Уточнення граничних строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) для визначення операційного дня. 

У зв'язку з тим, що для зведених ПН та/або РК до таких зведених ПН, складених за операціями, визначеними п. 198.5 та п. 199.1 ПКУЗаконом № 466 встановлено окремий строк реєстрації в ЄРПН - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем місяця, в якому вони складені, виникла необхідність уточнення граничних строків реєстрації.

Новим Порядком буде визначено, що коли граничні строки реєстрації ПН та/або РК припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Раніше така умова діяла лише для випадків, коли 15 число або останній день місяця припадали на вихідний день.

Отже, відтепер Порядком буде передбачено, що платники, які повинні зареєструвати зведену ПН за операціями, визначеними п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ, граничний термін яких (20 число наступного місяця) припадає на вихідний день, зможуть зареєструвати ПН у вихідний день. 

2. Заміни поняття «електронний цифровий підпис» поняттям «кваліфікований електронний підпис»;

3. Заміни абревіатури «ДФС» на абревіатуру «ДПС».

 

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника:

04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів, е-mail:  j.nikolenko@sfs.gov.ua.

 

 

Джерело: Бухгалтер 911

Редактор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст ГК Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок#купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: