З 1 січня працівник самостійно може обирати банк для нарахування зарплати

З 1 січня працівник самостійно може обирати банк для нарахування зарплати
Ключові слова: зарахування зарплати, IBAN стандарт, обов'язкові реквізити
 

Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, у тому числі рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором.

Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Вона запрацює з 01 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси.      


Читати також:
Діють нові рахунки для сплати податків, зборів, ЄСВ
Мінімальна оплата праці в 2021 році
Які розміри податкової соціальної пільги діють у 2021 році?
Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!


"Працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і ми хочемо, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг", – прокоментував заступник Голови Національного банку Сергій Холод.

Пункт 1.21  Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті тепер виглядає наступним чином.

Платник, якщо це передбачено договором між банком і платником, має право перерахувати кошти на рахунок банку для подальшого їх переказу цим банком на рахунки отримувачів, які відкриті в цьому банку або в інших банках. Банк ініціює переказ цих коштів на підставі меморіального ордера.

Платник у разі перерахування коштів для виплати заробітної плати більше ніж одному працівникові разом із платіжним дорученням подає відомість, яка має містити такі обов’язкові реквізити:

  • номер рахунку отримувача;
  • код отримувача;
  • сума платежу;
  • підписи платника;
  • призначення платежу. 
     

Відповідні зміни містить постанова Правління Національного банку України від 24 квітня 2020 року № 56 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

 

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп  #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп

Читайте також: