Чи є обмеження щодо кількості створених Z-звітів?

Чи є обмеження щодо кількості створених Z-звітів?

Ключові слова: вимоги, постанова, зберігання Z-звітів
 

Дніпропетровські податківці надали роз'яснення, що фіскальним звітним чеком називають документ створений (виданий) реєстратором розрахункових операцій (РРО) чи програмним РРО (ПРРО), який може бути як в паперовому, так і в електронному вигляді. В ньому мають бути вказані дані денного звіту.

Відомості про обсяг проведених операцій фіксуються автоматично на фіскальному сервері чи в пам'яті РРО, в момент створення такого звітного чека.

Більше матеріалів щодо реєстраторів розрахункових операцій читайте за посиланням.
 

Законодавче підґрунтя

Відповідно до пункту 9 статті 3 Закону №265 всі суб'єкти господарювання, що зайняті у сфері торгівлі, громадського харчування, надання послуг чи сфері пов'язаною з прийманням готівки та подальшим перерахуванням кошів мають щодня створювати фіскальні звітні чеки в паперовому чи електронному вигляді.

Постанова Кабміну від 18 лютого 2002 року №199 регулює вимоги до використання РРО та ПРРО.
 

Вимоги щодо РРО

Відповідно даної постанови і вимог щодо РРО вказаних в підпунктах 24 і 28 конструкція РРО має унеможливлювати зміну чи знищення фіскальної інформації в оперативній пам'яті пристрою. Всі дані мають зберігатись і пам'яті пристрою аж до кінця терміну служби пристрою.  
 

Вимоги щодо ПРРО

А у пункті 17 вимог щодо ПРРО цієї ж постанови вказано, що створювати звітні чеки можна на підставі відомостей щодо розрахункових операцій, що зберігаються на фіскальному сервері чи в пам'яті пристрою, на якому встановлено ПРРО.

До того ж фіскальний сервер та ПРРО мають забезпечувати передачу в автоматичному режимі даних щодо розрахункових документів для формування та передачі фіскальних звітних чеків до фіскального сервера.  

В ПРРО можна відкрити нову зміну, якщо попередня зміна вже закрита та було сформовано фіскальний звітний чек (Z-звіт), що має буди фіскалізованим на сервері.

Відповіді на най поширеніші питання щодо ПРРО дізнавайтеся у нашому матеріалі.
 

Зберігання звітних чеків

Z-звіти мають зберігатись протягом терміну, що визначений в п. 44.3 ст. 44 ПКУ, тобто не менш як 1095 днів. Дані вимоги затверджені п. глави 4 розділу ІІ Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій.

Їх можна зберігати в паперовому чи електронному вигляді, та у будь-який зручний спосіб, не заборонений законодавством.


Отже, ознайомившись з вище згаданою інформацією можна зробити висновок, що обмежень щодо кількості створених Z-звітів у готівковій чи безготівковій формі законодавством не визначено.

 

Джерело: Дебет-Кредит

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Читайте також: