ТОП-3 роз'яснень від ДПС щодо ПРРО у 2021 році

ТОП-3 роз'яснень від ДПС щодо ПРРО у 2021 році
Ключові слова: тип ПРРО, оплата частинами, заява про реєстрацію
 

 В січні, у зв’язку зі збільшенням кількості користувачів ПРРО, податкова надала важливі роз’яснення щодо його використання.

1. Типи програмного РРО

Невід’ємною частиною реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій є подача Заяви про реєстрацію ПРРО (Форма 1-ПРРО).  В розділі 4 необхідно вказати «тип ПРРО»

В даній заяві представлено 4 типи:

Тип ПРРО “Стаціонарний” 

Такий програмний РРО встановлюється на господарську одиницю та використовується за адресою, вказаною в реєстраційній заяві за формою №1-ПРРО в розділі 3 (Дані щодо господарської одиниці).

Тип ПРРО “Пересувний” 

Цей ПРРО буде зареєстрований на конкретну господарську одиницю (наприклад автомобіль), але може використовуватись на ній по всій території України.

Тип ПРРО ”Каса самообслуговування”  

Даний тип означає, що програмний РРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній заяві за формою № 1-ПРРО. Але його використання не передбачає роботу касира (платіжний термінал).

Тип ПРРО ”Інтернет торгівля”

Такий програмний РРО встановлюється на господарську одиницю та використовується за адресою, вказаною в реєстраційній заяві за формою №1-ПРРО. При його використанні можлива робота касира.

Тому, заповнюючи заяву, зверніть увагу на цей пункт та оберіть той тип каси, який вам підіходить.
 

2. В ПРРО від ДПС не реалізовано оплату частинами

Фахівці ДПС розповіли, що за попередньою домовленістю покупець може зробити часткову оплату за допомогою платіжних карток, а решту коштів сплатити при отриманні у поштовому відділенні. 

В цьому випадку продавець має провести в ПРРО чек на повну суму та вказати форму оплати:

  • сума, яка була попередньо сплачена з формою - “передоплата товарів”;
  • сума, яку залишилось сплатити, з формою - “післяплата”.

Роздрукований чек потрібно вкласти до поштового відправлення.

Залишок несплачених коштів пошта має стягнути з покупця і перерахувати на банківський рахунок продавця. Документ, що підтверджує факт оплати має надати поштове відділення.

Також податківці повідомили, що зараз в безкоштовних рішеннях від ДПС "ПРРО КАСА" і "пРРОсто" відсутня можливість проведення попередньої оплати.
 

3. РРО потрібно використовувати на всіх точках продажу

Якщо ФОП-єдинник реалізує пиво, сидр, перрі (без додавання спирту), то він має застосовувати РРО чи ПРРО не лише на таких точках продажу, а і на інших, незалежно від асортименту товарів.

Пов’язано це з тим, що використання РРО поширюється на платників, а не на їх структурні підрозділи.
 

Якщо у вас залишились будь-які питання щодо використання ПРРО у вашій роботі, звертайтеся до наших чат-ботів у Telegram та Facebook, ми обов’язково допоможемо.

 

Джерело: OstApp.Journal

Редактор: Ірина Желізняк, спеціаліст з цифрового продажу та сервісу групи компаній Інтелектуальний сервіс

РРО #програмнийРРО #СОТАКаса #Cashalot #Cashalotоновлення #програмCashalot #СОТАКасаонлайн #sota #sotakasa #купитьСОТАКаса #придбатисотакаса #придбатиCashalot

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: