Процес оновлення M.E.Doc. Що варто знати користувачу?

Процес оновлення M.E.Doc. Що варто знати користувачу?

Розробник програмного забезпечення Медок регулярно випускає оновлення, в яких з’являються оновлені форми звітності, оновлюються довідники, розширюється функціонал, а також оновлюються сертифікати контролюючих органів для коректного відправлення звітів.

Так, за місяць може бути випущено 2-4 оновлення, залежно від потреб користувачів.

Проте як і кожен інший софт оновлення програми Медок має свої нюанси, які б не завадило знати користувачам програми. В цьому матеріалі ми й розглянемо процес оновлення, а також питання, які у вас можуть виникнути в процесі роботи.
 

Вимоги до ПК для оновлення

Перед оновленням переконайтесь, що на вашому комп'ютері оновлено операційну систему Windows, а на жорсткому диску достатньо місця для завантаження файлів оновлення. Такі умови необхідні для коректного переходу на останню версію програми.
 

Резервна копія

Також перед встановленням оновлень потрібно обов’язково зробити резервну копію програми. Так у разі збою системи з будь-яких причин ви можете відновити Медок та зберегти при цьому всі ваші документи. 

Докладніше про способи створення резервних копій ми писали тут.
 

Оновлення програми

Існує декілька варіантів завантаження оновлень, але найчастіше оновлюють програму за допомогою кнопки «Оновити програму» на панелі інструментів (Мал. 1).

Мал. 1

Також завантажити оновлення можна на сайті розробника medoc.ua. В такому випадку вам потрібно завантажити файли оновлень та відкривати їх в порядку черги, відповідно до версій.
 

Не скасовуйте процес оновлення!

Після запуску інсталяції оновлень наполегливо не рекомендуємо зупиняти її. Адже є велика ймовірність, що база даних програми, а отже всі ваші документи, довідники та персональні налаштування системи будуть пошкоджені.
 

Чому не відображаються наявні оновлення в програмі?

Деякі користувачі звертались до нас з такою ситуацію. У більшості випадків рішення полягає в тому, що потрібно вимкнути так званий VPN чи антивірус. Після оновлення програми можете знову їх увімкнути.

Також проблема може полягати в тому, що в системі Windows заблокований порт 443, а також доступ до IP-адрес: 212.90.165.230 та 212.90.165.228. В такому випадку варто звернутись до вашого системного адміністратора.
 

Як оновити мережевий Медок?

Ті, хто працюють в мережевій версії, швидше за все знають, що в такому випадку є один комп’ютер на який встановлюється серверна частина програми, а на всі інші комп’ютери - станції. Працювати можна на кожному з них, але є певні нюанси. 

Так і з оновленням. Вам потрібно оновити саме серверний Медок. Це потрібно зробити через файл, що має назву «ZvitServerMonitor» у розташуванні файлу (Мал. 2).


Мал. 2

Ця утиліта автоматично запропонує вам оновити програму, якщо в цей момент є не завантажені оновлення (Мал. 3).


Мал. 3

 

Ще залишились питання – напишіть їх нам у чат-бот за посиланням. Або ж звертайтесь на лінію консультацій за номерами телефонів: 0980364004, 0950364004, 0730364004.

 

Автор: Михайло Яремчук, контент-спеціаліст групи компаній Інтелектуальний сервіс

#M.E.Doc #M.E.Docкупити #Медоконовлення #программамедок #медоконлайн #medok #медок #купитьпрограммумедок #сотаонлайнмедок #сотамедок #кеп #придбатикеп #електроннийпідпис #ецп


Отримуйте всі актуальні новини на нашому каналі в Telegram, а також звертайтесь з будь-якими питаннями до нашого Intelserv консультанта через Telegram або Messenger!

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: