З чого починається Склад

З чого починається Склад

Склад від Cashalot - це рішення для кількісного обліку товарів. Знаходиться він в кабінеті користувача Cashalot в мережі інтернет. Там, де зберігаються ваші історії операцій з ФСКО, довідники номенклатур, додано розділ контролю залишків.

 

Користуватися модулем можна до 01.12.2023 безкоштовно! 
Для його активації перейдіть в розділ “Склад” особистого кабінету Cashalot та натисніть спробувати в інформативному вікні. Якщо вікно не з’являється, то в налаштуваннях модулю переведіть чекер в режим Активовано.

 

Функціонал інструменту дозволяє:

  • робити нові надходження товарів - додавати товари на залишок;
  • переміщувати товари з однієї торгової точки в іншу;
  • проводити інвентаризацію;
  • списувати товари при їх пошкодженні, закінченню терміну дії або для особистого використання;
  • розділ залишки дозволить вирішити питання з пересортицею та відобразить реальну наявність продукції;
  • форма обліку товарних запасів - створена окремо для ФОП  та дозволить вести облік згідно законодавства з додаванням документів, які відобразять походження товару.

 

Як почати працювати з модулем?

Якщо у вас існуюча точка продажу, то почніть з інвентаризації. Заведіть всі товари, та точно відобразіть їх кількість та ціну.

Якщо це новий магазин, то перед відкриттям зробіть нове надходження.

Виберіть відповідну господарську одиницю (магазин), заповніть всі обов’язкові поля та постачальника. Якщо постачальник відсутній, то  В нижній частині вікна додайте документ згідно якого отриманий товар. 

Для того щоб додати товар, використовуйте поле пошуку. Воно знайде його з довідника номенклатур по назві або артикулу. Якщо така позиція відсутня, то додайте “Новий товар”. Це додасть не тільки товар на склад, а і створить номенклатуру в довіднику для його продажу.

Під час надходження товарів буває пересортиця чи недостача. Це питання легко вирішити введенням “фактичної” кількості.
Наприклад, по документам ви отримали 10 шт. товару, а фактично його 8 шт. При зберіганні система сама побачить різницю та запропонує створити “Акт розбіжностей”.

 

Різниця Нового надходження та Інвентаризації в тому, що під час останнього ви не вказуєте постачальника та тільки фактичну кількість товарів. Це означає що супровідний документ розбіжностей можна створити тільки при надходженні. Якщо розбіжність буде під час інвентаризації, то система запропонує створити списання або надходження відповідно недостачі або пересортиці.

 

Після створення списку надходження, інвентаризації, списання чи переміщення, збережіть документ та проведіть його. На залишку зміниться кількість відповідно певної господарської одиниці.

Товари завели та на обліку порядок. Але це ще не все!

З пункта Залишки або Нові надходження друкуйте цінники товарів! 

Поставте позначку на товар зліва та налаштуйте вигляд цінника для друку.

 

Модуль Склад Cashalot - це чудовий інструмент для контролю залишків, тому він автоматично списує товари при продажу під час використання програмної каси.

 

Якщо у вас залишилися питання або хочете побачити реальну роботу?

Звертайтеся по телефону або пишіть у чатбот.

Автор: ВАВІЛОВ Володимир, провідний спеціаліст ГК “Інтелектуальний сервіс”.

 

Чому варто обрати програмний РРО?

Виникли питання? Залиште заявку для нашого фахівця

Читайте також: